zaterdag 19 december 2015

Epiloog, nummer 100, ook bekend als nummer 400

Wat kun je zeggen na 100 wandelingen?  Het is maar waar de nadruk ligt. Wil je 10000 wandelingen maken dan is het niets, wandel je vrijwel nooit dan is 100 een mooi getal. Voor de HH staat de hoeveelheid beschreven wandelingen nu op 400.
Bier:
Tja, het kan niet ontkend worden dat bier drinken een essentieel deel is van het ritueel. Maar zoals wel vaker gezegd geven wij het u te doen, eerst zoveel wandelen alvorens de dorst te lessen met vrijwillig gekozen vocht. Niettemin ervaren wij soms een zekere jaloezie hetgeen misplaats is en absoluut niet terecht. Wij beamen wel volledig dat met volle teugen wordt genoten.
Bitterballen:
Natuurlijk maken wij inmiddels onderscheid in gewone bittergarnituur, zoals wij die zelf thuis ook kunnen maken. Als de prijs echter in verhouding staat tot het gebodene is hier niets mis mee.
Een bijzonder plaatsje hebben de ballen van bepaalde firma's, locaties of oma's wel veroverd. Reclame maken kunnen en willen wij niet maar als u ons persoonlijk benaderd willen wij best uit de school klappen.
Horeca alwaar men niet wenst mee te doen aan deze rituelen worden door de HH niet serieus genomen i.t.t. sommige dames.
Een opmerking over de prijzen van bier: de HH vinden € 5,- voor een stevig biertje meer dan genoeg. Wat ons betreft mag het wat milder.
Het klimaat.
Zeker merken de HH de veranderingen op. Vaak in februari al op een terras met bovengemeld vocht.
In december in iets meer dan een t-shirt is ook apart.
Twee weken geleden leek het nog bijna een heerlijke lente dag.
Vinden wij dat erg? Nee.
Maar dit jaar was er toch ook veel regen.

Ter afronding van 2015 en omdat het die 100-ste was werd gekozen voor een andere regio.
Volgens Bouke zou het zeker geen teleurstelling opleveren.
De wandeling zelf kunt u vinden op:

http://www.gpswalking.nl/wandeling.php?gw_id=606

(Over de hele wandeling rust wel de zegen van Maarten van Rossum).

Wij moeten nog uitleggen waarom vorige week geen activiteiten
zijn ondernomen, hetgeen een enkeling reeds in de verleiding bracht hier iets over op te merken. Laat een ieder gerust zijn, het had enerzijds een weerkundige oorzaak, daarnaast was vanwege de emotie de onderlip van HH tot bedenkelijke proporties toegenomen hetgeen hem alleen maar tot last kon zijn tijdens een wandeling. Dergelijke inspanningen kunnen en mogen gezien de leeftijden noch verwacht noch geeist worden.

Een automobiel vormt een mooi middel on de bestemming te
bereiken, ook al is de kleur niet bepaald.  Min of meer groen richting blauw togen wij naar Zaltbommel alwaar de auto op een niet betaal werd geparkeerd. De bekende rituelen, daarna op weg. HH kreeg diverse vragen inzake google drive te beantwoorden en slaagde hier ruimschoots in. Een deel van de route voert door het leuke plaatsje zelf, over maar niet langs poelen, door tuinen met vele explicaties. De kippen werden twee maal bezocht. U begrijpt, het begin liep niet vanzelf maar wel op wandelschoenen.

Uiteindelijk kunt u Zaltbommel verlaten d.m.v. ondersteking van grote weg/brug en een ouden spoorbrug. (Onderwijl passeert u te koop: watertoren). Ook hier kent men eerste steenlegging rituelen hoewel men net zo makkelijk hele steenfabrieken opruimt, niet voor de ooievaars natuurlijk. Slordig.
Zie Hurwenen.

Tja, de variant die HF had uitgezocht vergt meer inspanning dan gebruikelijk maar maakt het avontuur in de HH natuurlijk wel wakker. Uiteindelijk was ook van zijn kant sprake van berusting zodat asfalt kon worden bewandeld en kruip door sluip door kon worden beëindigd.

Tja, via de dorpsstraat zonder dorp van Hurwenen (alwaar een prijswinnende horeca is gevestigd) komt dan na veel wandelend
Rossum inzicht met daarna Rome, het geen van alle wegen en zo.
Wij gebruikten de lunch in het bushokje alwaar wij getuigen waren van vrijwel niets. Inderdaad zo druk kan het soms zijn.
Na deze onderbreking had HF (ja hij weer) een andere variant bedacht maar dat was slechts van korte duur. Wij beklommen de dijk en gingen over de geplande route verder. Hoe wij ook niet wensten er werd toch een deel langs provinciale wegen gelopen. Maakt niets uit, want ook hier worden eindpunten bereikt en kan weer worden afgeweken en een dijk worden beklommen.

Op dit punt waren wij in de buurt van de  ochtendstart maar toch volgde de middagvariant en onder andere via Ooijk konden wij ontsnappen aan dit ritueel en kwamen weer aan in Zaltbommel. Enige schrik bij HF maar wat eruit zag als een parkeerboete bleek een inruil actie voor kerstbomen te betreffen.
wegen. Wist u al dat wij alhaar de trotse eigenaar van een schuur hadden kunnen worden? Via de
Tja, omkeerbaarheid van rituelen is dan geboden en daar gingen de stoere mannen weer op weg naar Rotterdam. Onderweg werd een korte maar kordate discussie gevoerd over horeca in de woonomgeving. Uiteindelijk zou het tot het bereiken van Rotterdam duren voor de knoop werd doorgehakt.

Op tijd arriveerden wij dan in de horeca alwaar bier schenken een hobby is. Een bijzondere La Chouffe werd door ons beiden genuttigd, verzegeld van pinda's en bitterballen.
De tweede ronde werd er een van pils en IPA.

De HH wensen u prettige dagen toe en verwelkomen u graag in 2016.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten