vrijdag 22 november 2013

Gorp Roovert Frans en Henk, vrienden voor het leven!


Deze week werd besloten om uitspraken te doen.
Het is anders te onduidelijk voor sommigen en anderen.
Zijn de HH van vlees en bloed? Zijn ze virtueel? Hoe kwam? Niemand vindt het leuk om iedere week te wandelen, stukjes schrijven en dan ook nog bierdrinken. Dat lijkt inderdaad zo.
Maar dan de HH. Onversaagd en onverschrokken nemen zij iedere week de uitdaging aan en gaan de wijde wereld in om U lezers en kijkers te voorzien van de wekelijkse soap.
Dat betekent in dit concrete geval dat ten huize van HH om circa 9.25 uur de telefoon ging en waar normaal gesproken zinnigheid zich aandient werd nu door HF melding gedaan van een oplossende file,
met vrachtwagen, eerst wel toen geen hybrid, etc. Maak hier als vriend van maar eens kaas van. Dat lukt gewoon niet. Het resultaat was een te late arrival door HF ten huize van HH. Tijdschriften werden gewisseld en met verbazing werd geconstateerd dat de vrouwe van thuis was. Zij werd zichzelf geprepareerd voor een morgen-examen en aldus.
Na toewensingen en veel succes en zeven werd afscheid genomen maar niet nadat de route is vastgesteld zijnde de groene wissel nr. 438.

Vastberaden en doortastend kan alleen maar de omschrijving luiden van de gekozen route en de manier waarop HF dit ten uitvoer bracht. Eigenlijk was er al arrivering terwijl Nederland nog wakker werd. Terwijl in Rotterdam e.o. de vochtigheid aanwezig was bleek in het immer attractieve Hilvarenbeek geen sprake. Dus de auto aan de kant, schoenen wisselen en de techniek opstarten. (koude start). Daarna elkaar verwensingen naar het hoofd inzake de komende wandeling en ja hoor, daar gingen ze.

Dit klinkt nu allemaal zeer avontuurlijk maar u moet het eens meemaken!
Tevens bleek dat in deze omgeving twee architectonische stromingen aan het werk zijn. De ene is duidelijk voorstander van spartaans en het hoeft zeker niet dicht. De andere stroming is toch meer voor de luxe en afgesloten muren en daken.

Ach, de route voert u via het Vrijthof en de koestraat het dorp uit alwaar u kennis maakt met de omgeving.
Die bevindt zich volledig rondom u, waar u ook kijkt ziet u deze. Dat betekent niet dat lichtzinnigheid het advies kan zijn. U dient zich terdege bewust te zijn van de gevaren die voortdurend om een hoek gluren. Waarom wij hier zo de nadruk op leggen? Kijk eens hier, wij verslapten een kort moment en de gevolgen waren verschrikkelijk. Daar waar de route mijmert over na een slagboom het bos in hadden de HH al keuvelend toch weer gezorgd voor deviatie en was eigen inbreng het gevolg. Dat had als voordeel dat Esbeek nu eens voor altijd goed onderzocht kon worden (bv: heeft men hier ook voor € 7,50 een heel snack menu ter ophaling oid?).
De HH namen deze taak uiterst serieus en legden minutieus de wandeling in dit deel vast. Ziet de kaart en uit verwonderde kreten, bij voorkeur om 03.47 uur AM.

De daadkracht van de HH bleek alweer van grote klasse want na raadpleging van de wandelkaart kon worden ingegrepen ter correctie.  Dat betekent dat wij nummer 36 en 37 als markering in ons hoofd prentten en hiermee aan de wandel sloegen. Toen dit eenmaal een feit was kon de route verder worden opgepakt conform de beschrijving.

Wandelen deden wij alras tot aan punt 72 en 79, alwaar de emotionele herkenning het noodzakelijk maakte om de route kort te onderbreken en alles op ons in te laten werken. Ondertussen werd de maaltijd genuttigd. HH vertrok voor een kort moment naar Belgiƫ.

Na gedane zaken werd wederom en duo-overleg besloten tot wederom ingrijping. Dus was het hierna ons focussen om min of meer direct maar zeker via verboden toegang ons een weg te banen naar markering 40. Hoewel dit met gevaar voor elkaars leven is geschied lijkt het slechts een regel tekst te zijn?!? Afijn, natuurlijk bereikten wij nummer 40 en pakten wij de figuurlijke zijden draad weer op en volgden de route conform de tekst.

In het laatste deel van de route werden wij tegemoet gekomen door overigen. Zowel masculien als feminien van aard maar niettemin niet hartelijk. Niettemin werd een kritische blik geworpen op onze schoenen en blijkbaar viel dit positief uit want hierna werden wij niet meer lastig gevallen.

Vlakbij Hilvarenbeek,  u weet wel van hiervoor, kwamen de HH erachter hoe het zogenaamde zwarte schaap wordt en werd ontworpen. Aangezien wij (te)veel jonge lezers plezieren kan en mag dit niet genoteerd worden. Indien gewenst kan hier in particuliere sfeer met de HH over gecommuniceerd worden.
Ach, want hierna volgde lijkt bekend te zijn. HF ontdeed zich van schoenen op de ouderwetse methode, HH koos hiervoor een alleraardigst stoeprandje uit. Nadat dit hele ritueel was afgewerkt werd vaart gemaakt richting huiswaarts. Klein Amerika bleek vanaf hier te klein zodat HF diep in het hart weliswaar Goirle wenste te mijden maar hier schijnbaar zonder ongemak bijna in terechtkwam. Gelukkig bracht bijsturing uitkomst. Hierna werd geconstateerd dat het berijden van de "eigen rijbaan" nog wel een kunst op zich is. Hoe dan alleen bereikten wij de wat nu toch wel stamkroeg van de HH genoemd mag worden, zijnde De Krom. Hier was duidelijk sprake van herkenning, blijdschap maar toch ook van een commercieel succes. Want het blijft zo dat waar de HH de horeca aandoen de blijdschap van een ieder dramatisch toeneemt.
Dus dat betekende in dit geval:
- 4 stuks donkere bokken indirect uit Brugge
- een portie culinaire bitterballen uit een Kwekkeboom nest
- live klaargemaakte en verstrekte pittige kippen brokken al dan niet op hun eigen botten.

Eindelijk kon worden afgerekend en waren de HH in feite te vroeg thuis. Volgende week een korte wandeling wegens gebrek aan volledige tijdspanne.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten