zaterdag 29 juni 2013

De HH togen oostwaarts


Goedendag!
De tijd van schroom e.d. hebben de HH inmiddels van zich afgeworpen. Dat betekent dat wij u nu direct gaan benaderen. Geen pseudo gedoe meer maar direct van heer tot lezer.
Natuurlijk impliceert deze openheid van zaken niet dat wij ons tafelzilver gaan verkopen. Nee, u zult moeten blijven lezen als u dit op prijs stelt.
Maar: daar waar in het verleden gesproken werd over HH, HH en HF wordt dit nu helemaal anders.
Daarom de spelregels.


Hoofdstuk 1. Introductie

HH : dat zijn wij dus, Heer Frans en Heer Henk
voortaan direct aanleesbaar middels Frans en Henk
Dus kan in de tekst ook de F dan wel de H afzonderlijk optreden als ook gecombineerd tot FH of HF

Het gebruik van HH en FH en HF zal willekeurig geschieden en berust op macabere beslissingen. Iedere gelijkenis met echte personen is puur zo gekozen.

HD: dat zijn de HerenDames, die vooralsnog niet meedoen in deze openheid.


Hoofdstuk 2: begin

Gestart werd zoals gebruikelijk met ophalen van Henk door Frans. Dit lukte vrij aardig ondanks de inspanningen in de wijk, want er wordt door de gemeente Capelle aan den IJssel geïnvesteerd en dat is te merken ook.
Na uitwisseling van informatie ook met een der HD's werd besloten om Kinderdijk achteloos terzijde te schuiven en op zoek en weg te gaan naar Hank, de buitendijk. De TomTom van F wilde een eerdere afslag nemen,
zodat F toch nog verrast bleek. Dit kon ook komen omdat H de routeplanner in eigen hand had genomen wegens afstotingsverschijnselen van de voorruit.

Hoofdstuk 3. aankomst:

Auto parkeren bij de Geitenbrij, schoenenritueel en nieuw dit keer: H voorzag de stress tenen van een gel kousje op aanraden van goede vriend F. Nu dit voelde lekker zeg.




Hoofdstuk 4: vertrek

Alsdan op weg en richting Nieuwendijk. maar bijtijds LA het oostwaardpad (blauwe pijlen) volgend en wel HELEMAAL.  Via plukheren op het land en stevig doorwandelen werd het eerste obstakel bereikt. Men had de trekboot via een gemeen plan aan de overzijde met een touw vastgebonden. Dat betekende dat H met brute en alle aanwezige kracht de draaibewegingen moest inzetten. Hier wreekt zich dat FH geen epo gebruiken, dus het moest op eigen kracht. Uiteindelijk lukte het om de boot vlot te trekken, maar het blijft een achterbakse maatregel. Overigens gaat er veel tijd en kracht verloren in deze noeste arbeid dus u moet dat wel in de planning meenemen.

Natuurlijk werd veilig de overzijde bereikt. Hoe hadden wij anders kunnen berichten?
Door het prachtige weer van de afgelopen dagen waren de broekspijpen inmiddels van buiten net zo nat als van binnen, hetgeen uiteindelijk ook voor schoenen en sokken gold.
Nadat de overzijde was bereikt wilde F stiekum de korte route nemen, uiteraard stak H daar een spreekwoordelijk stokje voor. Nee, richting Fort moest het gaan, daar waar F goede herinneringen aan dacht te hebben.
Voorbij het fort maakt u de draai naar links en wordt in feite de terugreis ingezet. Dit laatste moet u niet onderschatten hoor, het is nog een heel eind.


Hoofdstuk 5: onderweg

U doorsteekt soms het boerenland, maakt een draailusje bij een bos en loopt langs pas op onberekenbare koeien, zeer berekenbare paarden en ziet onderweg de schaapjes, geiten, lammeren, kikkers, padden, en zo veel meer. Nadat wij de vervaarlijke paarden waren gepasseerd werd besloten om gewoon verder te wandelen tot bij het water aangezien wij daar echt wel een bankje hoopten te ontdekken. Want eerlijk is eerlijk, daar waren er niet zoveel van.

Hoofdstuk 6: ontknoping

Om de verrassing niet langer voor ons te houden: daar waar wij gepland hadden om te pauzeren was inderdaad een herenbank x2 voorradig. Voor die tijd werd door de weergoden een kleine plaagstoot uitgedeeld. Puur om ons te informeren dat:


F op zoek moest naar een paraplu alternatief, hetgeen een omsluiting des lichaams bleek te zijn, van twee kanten draagbaar.
H toch alsnog een paraplu moet kopen, want deze was ook niet meer behulpzaam voor hetgeen de meedraging was begonnen.
Nadat wij de voorkeur voor ons bankje hadden uitgesproken konden de hammen e.d. worden verorberd. Het was inmiddels half twee dus trek was aanwezig.




Hoofdstuk 7: nazorg

Na het verrijken van het inwendige was er drang om de wandeling tot een goed einde te brengen. Aldus geschiedde.


Dit betekent dat na vele omzwervingen u Hank zult raken, langs de 6 dure huizen, maar ook langs minder dure. De voegers in Hank hebben aparte ideetjes over hun werk,
blijkbaar leent men weleens onderling de buitenstenen uit. "Nee, neem maar mee joh. Wanneer breng je ze terug?" Dat laatste lijkt niet altijd te gebeuren.


Via hond IV , Willem geheten, want de andere 3 waren geplet, bereikten wij weer de Geitenbrij en kon de schade worden opgemaakt. Nu, die was aanzienlijk maar niet om hier te verkondigen, dat is te intiem.




Hoofdstuk 8: catering

Hoewel veelbelovend van start, met herkenning en bijna goed gegokt bier, bleven wij verstoken van bittergarnituur. Als alternatief mochten wij dit eventueel bij de buren halen, maar dat is er niet meer van gekomen.


Hoofdstuk 9: hoe nu verder?

Het liefst vernemen wij per omgaande of de directe benadering in de smaak valt. Dan houden wij dit erin. Zo niet dan moeten wij in overleg treden met u, beste lezer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten