zondag 25 augustus 2013

Wat nu weer?

Ossendrecht

Bijschrift toevoegen
Vreemde titel? Misschien.
Niettemin volkomen terecht.
De vrijdag naderde en de spanning steeg ten huize van HF en HH.
Zou er deze week weer gewandeld worden? Immers heeft u ff moeten wachten. Het was u niet opgevallen? Jammer, de HH hadden op meer bijval gerekend.
Zoals reeds eerder is gemeld zijn er diverse wijzigingen doorgevoerd. HH heeft zich het opa-schap veroverd. Weliswaar nu
Men verkoopt hier familie
mede een nieuwe wereldburger die nog niet wandelt, maar de HH hebben geduld. Er werd verhuisd, afzijdig gewandeld en verbouwd.
HF daarentegen was alsof er niets gebeurd was gewoon HH komen ophalen. Hoe bestaat het.

Ten huize van HH was weerzien met een goede bekende en na het keuze ritueel ging het dan toch op weg naar Ossendrecht, voor de HH niets nieuws maar voor de groene buswissel (407) des te meer.

Bij de kerk geparkeerd, bekende rituelen en na elkaar een vlotte wandeling te hebben gewenst als goede bekenden ging het op weg. Met name Ossendrecht uit als het ware. Wat ook ware zijn hoeveelheden poolse landgenoten, al dan niet uit polen. Huisvesting en automobielen waren aanwezig.

Zoals de route aangeeft verlaten wij Ossendrecht en met een onzinnige omweg wandelt u naar Putte. Onderweg ziet u vele opvallende zaken maar met name het Politie opleidingsinstituut is een topper. Het kan daar levensgevaarlijk zijn. Ook oefent men met treinreizen zodat wanneer de Fyra gaat rijden er genoeg "en nu weet je het je wordt conducteur" zijn. De HH dachten als onzinnigen dat hier treinreizen uit een ver verleden werden getest toen het nog wel eens extra lang duurde om de bestemming te bereiken (bv: Beilen).

Na langs hekken te hebben gewandeld (let op haakse bochten en hekken) komt u uiteindelijk bij de putseweg en antwerpsestraat. Als u wilt kunt u kort in Antwerpen gaan winkelen de HH deden dit niet maar maakten van de gelegenheid gebruik om de maaltijd te nuttigen. De aanwezige parkbank kwam als geroepen, de verzamelde jeugd was er al. Volgens de HH een hormonale kwestie.

Wanneer u de route vervolgd (Moretusbos), hoor ik u zeggen: hee dat klinkt bekend. Staat daar niet een koepel op een heuvel? Jawel. Is daar geen kasteel? Er is wel een kasteel.
Dus kort langs een deels bekend traject maar daar werd snel weer van afgeweken. Wij moesten de aandacht erbij houden, ook vanwege de nog altijd voelbare aanwezigheid van de kleine man, Napoleon geheten.
U zult nog een tijd moeten "op een pad" moeten blijven,
Rododendrons ontmoeten evenals bramen maar een leuk markeerpunt is grenspaal 263.
Vanaf daar is het slechts nog kort wandelen naar de dorpsgrens van Ossendrecht alwaar u een beetje zelf aan de gang moet inzake zoek het trapje. Maar eenmaal boven is het opstappunt snel gevonden.

Aangezien wij ons zeker okay vonden was een verblijf bij een idem genoemde uitspanning het resultaat. Met hulp van stom en dom bereikten wij dit spoedig, met een 2e extra ingelaste omleiding door HF.

Drank: grote witte
Spijzen: garnituren, bitter en loempia matig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten