zaterdag 28 september 2013

Leersum: donderen in de bergen





U heeft ons gemist zegt u? Dat klopt. Wij elkaar ook.

Maar dat heeft gevolg en had oorzaak.

Soms lijkt het alsof de HH of althans een dezer een baan heeft. En dan is het goed om aan deze gevoelens gevolg te geven. Niet dat het bevalt maar het idee erachter verdient navolging.
Zo ook de vakanties. Hoewel sommige mensen hier op deze aarde denken dat wij slechts virtueel dan zij dat zo, maar ook de virtuelen hebben noodzaak tot ontspanning en afstand neming.
Mocht u het echt in de gaten houden dan zijn er krochten op dit WWW waar u de inspanningen der individuelen kunt volgen.
Gezamenlijk blijft dit echter het aangewezen medium.

Goed nieuws 1:

Het boek is verschenen.  Zoals reeds vaker is aangekondigd kan er nu echt worden besteld. Aangezien de HH niet lullig willen doen is de verkoopprijs vastgesteld op € 52,50 per exemplaar. Bestelt u meer dan 100 exemplaren dan nemen de HH de verzendkosten voor hun rekening.
Wilt u een pdf versie ontvangen dan bedragen de kosten slechts € 7,50 per exemplaar waarbij de HH alle verzendkosten etc voor hun rekening nemen.


Goed nieuws 2:

Er wordt weer gewandeld. Hoewel de omstandigheden bij ener H niet optimaal waren leek toch er een wijs besluit uit te bestaan om de zaken ff te laten zoals ze zijn en een verpozing te zoeken in de wandeling en het gezelschap.
Zodoende gebeurde het dat rond 9.30 uur het weerzien plaatsvond ten huize van HH en na korte raadpleging en begroeting won de heer Jan Ensing en togen wij naar het Essenhakhoutbos en wel rond Leersum.

Gestart moest worden bij de duidelijk betere tijden gekend hebbende Donderberg in Leersum, ook bereikbaar met een bus. Na arrivatie bleek alras dat deze plek reeds gekend werd door de HH vanuit het verleden ook met voertuig van HF.


Ach, wat kunnen wij verder nog vertellen? Heel veel.
Schoenen werden gewisseld, HF nam volledig overbodig een jack mee, en daar ging het. Hoewel u 4 pagina's dient uit te printen gebruikt u er slechts een voor de hele route.

Het lijkt niet zinvol om de hele route heer weer te geven aangezien u deze via de wandelzoekpagina (de mooiste bossen etc) zelf kunt benaderen. En iets zelf doen is toch leuker?
Vandaar dat wij aan de hand van foto momenten u willen meenemen op deze uitweiding.

Gruwelijkheden ontmoetten wij tijdens de wandeling. Het restant van genoemd beest bleek even verderop te liggen. Nooit geweten dat er zoveel tuinslang in een reguliere kip zit. Mogelijk een tip voor wakker dier. Ook werden wij gewaarschuwd voor de teken. Wij ontvingen geen teken dus blijkbaar ging alles goed.
Wanneer u onderweg de inhoud van uw darmkanaal wenst achter te laten dan moet u hiermee wachten tot vrijwel aan het eind van genoemde wandeling want aldaar treft u bouwwerken aan die volgens HF prima voldoen aan de verwachtingen en gaarne bereid zijn tot in ontvangstneming. Het is hierbij wel zo aardig om de aanwezigen te bedanken voor zoveel gastvrijheid.


In de omgeving van Wijk bij Duurstede:

Treft u bijgaand verstoppaard aan. Niettemin overwon de nieuwsgierigheid het alras van de vorsicht bitte dus kwam genoemd exemplaar al gauw de kant van de HH opzoeken omdat daar gezelligheid werd verwacht. Terecht natuurlijk!

Wandelend valt u ook op dat herfst zijn intrede doet. Verkleuring, maar ook temperatuurval waren ons deel. Van de aangekondigde stijging van de waterspiegel was tijdens deze wandeling nog niets te merken, maar dat zegt natuurlijk niets.

Houdt u van landgoederen dan zit u ook bij de HH goed. Hierna volgen zomaar wat voorbeelden:

Links: landgoed Broekhuizen
Rechts: landgoed Sandenburg
Bij laatstgenoemd exemplaar mag u alleen zijdelings passeren. Dus vooral links aanhouden is ons devies. Dat u hierbij traag overstekende hazen kunt tegenkomen is helaas een zaak die wij niet kunnen voorkomen.


In de route beschrijving wordt gesproken van dubbele grafheuvels. Hierbij geldt niet het principe van 1 + 1, maar moet u echt op dubbel letten. Deze dus....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten