vrijdag 14 februari 2014

Nergens zin an ...

Herkent u dat ook? Nergens zin in. Waarom zou je ook?
Zo deden wel meer opmerkingen de ronde.
Drie is geen vier.
Alcohol is nog geen bier.
Een tram is een korte trein, maar een trein is geen lange tram.
Wij lopen op rolletjes maar dragen toch wandelschoenen.
Rondwandelingen kennen soms fraaie hoekjes.
Lopen doe je wekelijks maar niet iedere week.
NSA en NL doen geheimzinnig, de HH niet. Alles kunt u hier lezen. Bij ons geen Plas sterk, slechts een rustiek stroompje vanuit de gulp richting grond.
Maken wij wel eens wat mee? Vandaag nog een bijzonder exemplaar van een prikjesvrouw. Het bestaat maar ieder week is niet nodig.


Wat viel ons deze week op?
Het is in januari en februari niet de beste tijd om een kerstboom te kopen. Ze zijn er wel maar het is zoeken geblazen. De HH luisteren niet af maar ministeries, ministers, Amerika, NL des te meer bleek overduidelijk. Nu blijkbaar niemand meer weet hoe het zit is wandelen wellicht een optie.
Sorry zeggen is niet voldoende. wantrouwen willen we zien.
Els is niet meer, maar dat lot treft ons allen ooit.

HF had zich tot doel gesteld HH op te halen en een weergaloze experience was toegezegd en aldus.
Rijden doet men naar het station van Bussum en aldaar laat men de auto nog al nonchalant achter. Kiest gewoon een fijn plekje waar u en de auto zich gelukkig bij voelen. Wij deden dit na onderweg toch irritant weggedrag te hebben ondervonden van de VW heren en dames in de buurt van dit merk. Zodanig dat ons niets verweten wordt. Aldus.
Ach ja, dit ritueel behoeft geen uitleg. Schoenen wissel, de diverse runkeepers werden ingeschakeld en daarna de rugzakken om en hupsakee op weg.
Men spreekt hier van de gooi en vechtstreek maar agressiviteit is de HH niet opgevallen. All quiet on the western front. Wel landgoederen en landgoederen en u raadt het al ijskelder.
Bij het verlaten van het station Bussum Zuid moet u wel opletten of u uit Amsterdam komt of niet. Is het eerste het geval dan dient u het station anders te verlaten. Wij verzinnen het niet.
Oh ja, de naam van de route: Gooise Lusthoven.
Voor doe het zelvers: ca 18 km
Voor zuinigen: ca 13 km
Aanduiding: rood wit met meestal NS-teken. Echter kort het Trekvogelpad. (wij hebben deze masturbation-birds in het geheel niet gezien).
Horeca onderweg: matig en dan slechts aan het begin (na ca 6 km).

Landgoederen en dito huizen:
Bantam
Schaep en Burgh
Boekesteyn
Hilverbeek (niet te verwarren met Hilvarenbeek)
Gooilust
Wouden:
Spanderswoud
Corverbos
Koe beesten:
Lakenvelders. Wist u dat deze dieren alleen gras eten wat ze echt lekker vinden? Een andere minder leuke naam voor dit soort is parkvee.
Onderweg ander vee: eekhoorn, ree, Harrie, etc.

Wat valt er aan te duiden? In het begin een eigen stuk voor HF : de Franse Kampheide. Weest zich ervan bewust dat honden hier soms loslopen. Daarna is Bantam aan de beurt, met geen eigen
ijskelder. Dit wordt echter goedgemaakt wanneer u doorloopt naar Schaep en Burgh want daar is ie dan eindelijk. Daar waar de Belgen niet verder komen dan een bordje van ooit eens kunt u hier in al zijn grootsheid dit spektakel en toch ook wel een klein wereldwonder bekijken. Tip: doet uw ogen open!
Daarna is het doorlopen naar Boekesteyn, ook al van Natuurmonumenten. Waar doen zij het van zult u zich horen afvragen? Wij hebben de antwoorden ook niet. Maakt niet uit, het Spanderswoud wacht nog op uw bezoek.  Kijkt u rustig rond maar houdt wel de tijd in de gaten. U heeft nog even zullen we maar zeggen. Ach, waarom ook niet even rondgekeken in Hilverbeek? Het heeft alles te bieden.

Brood mee? Dan og ff wachten en doorlopen net als de HH naar de lange route en Gooilust. Nu een soort van klaar, dit in tegenstelling tot de vorige keer dat de HH zich hier begaven. Bij het meer neemt u het tweede bankje, beetje uit de wind, zit uzelf neer en geniet van brood en drank. Heerlijk....
Daarna verzamelt u alle moed en na ampele overwegingen en wellicht eigen inbreng verlaat u Gooilust en dient het Corverbos zich alweer aan. U denkt: alweer bomen? Tja, dat heeft men hier in de omgeving zo bedoeld. Nog meer bossen volgen want de overtreffende trap het Spanderswoud wil graag ook door u bekeken worden. Ach, nog ff volhouden, dan bent u er vanaf. Vanaf dit moment werden de HH al dan niet voortdurend in de gaten gehouden door hondexemplaren, die soms erg irritant voor de HH-voeten liepen, soms bijna frontale botsingen en omval partijen veroorzakend.
Ach, zet gewoon uw beste benen voor en voor u het weet heeft u de heide van HF weer bereikt en kunt u na oversteking van de gevaarlijke weg uw auto weer bereiken en genieten na het omkleed ritueel van de terugreis en daarna naar ex-Wout en nu anders uitgebaat.

Bokbier was veranderd in La Chouffe en bittergarnituur erbij. Maakt de HH niets uit.
Aangezien de route en de files meevielen waren we tot verwondering van de HD erg bij de tijd thuis.
Dus het knuffeluurtje kon veel eerder van stal gehaald worden.

Tot ooit...



 


 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten