zaterdag 15 maart 2014

Een topper voor men


Dit bericht heeft een vreemde titel. Nergens zo vreemd als HH-praat, maar dat weet u inmiddels.
Een opkijkend met een frons zou in dat geval ongepast zijn, mede vanwege het feit dat de HH vanavond naar een uitverkochtheid gaan, waar herrie is te beluisteren en te bezien, maar dat valt nog.
Tevens kan het aldus gebeuren dat in Zoetermeer naast geen herrie-plek ook geen parkeerplek aanwezig is. Maar hier en daarover kan in dit stuk geen mededeling worden gedaan vanwege de komende top, waarbij leiders van een ander nivo dan de HH ons land komen bezoeken en waarbij er wel gratis op de polderbaan geparkeerd mag worden. De ongelijkheid in deze begint op te vallen.
De HH zijn dan ook een soort van nucleair opgeladen zeg maar. Maar. (stopt u hier maar,  een keer is riant en voldoende).
Als een duvel uit een matchbox had HF de printer opgedragen om conform de instructie KLIK, PRINT en WANDEL zijn en haar aandeel te leveren.

Wat deed HH vraagt u? Wij vertellen het. Hij zorgde voor het transport, waarbij in dit geval hierover niet lichtzinnig moet worden gedacht want er zou een deken om ons neerdalen van boven zodat zowel de temperatuur als het uitzicht waarlijk zouden tegenvallen. Beide waren terechte waarschuwingen. Met ware stuurmanskunsten werd de Zweedse voiture dan ook richting Elshout gezonden alwaar de HH in volkomen niet zichtbaarheid alom aankwamen. De navigatie vertelde dat we er waren dus deden wij gehoorzamen want zien was er (nog) niet bij.
Schoen ritueel, warme jassen aan (waarvan wij later op de route behoorlijk best wel spijt bekwamen) werd er dan gestart. De foto's bij vertrek en aankomst vertonen gelijkheden maar immer ook verschillen. Kruis deze s.v.p. aan opdat duidelijkheid volgt.
Wat wel zeker is: de HH gingen op pad. De route staat bekend als de wielen route en bedraagt 22 km. Niettemin zou het ook gewoon wandelroute kunnen heten, want de basis voortbeweging heeft niets dan wel nog minder met wielen te maken. Vanaf de kerk gaat u dan wandelen, waarbij termen als het Zand en Haarsteegse Wiel u lang zullen bijblijven en achtervolgen.
Ineens passeert men Fort Hedikhuizen. Aangezien de HH min of meer op de gebruikelijke wijze wandelden en er nog steeds een deken om ons heen zich bevond is hier de basis gelegd voor men) dus Hedikhuizen en via de dijk ontwaarden wij een weinig het veer ter hoogte van het veer. Nu ja, lang dralen behoort niet tot het canon van de HH dus verder langs de scheepswerf, de buizenfabrikant met gezellige muziek en ja hoor. molens, Heusden en een verbazing bij de HH bij het zien van het een en het ander, want hier waren zij nimmer deelgenoot geweest. Haventjes, scheepswerven, Nieuwstraat, Hoogstraat,Pelsestraat, kort ommetje langs en benevens de kerk en in goed gezelschap werd besloten om de lunch in te lassen op een hoger punt aan de rand van. Hier had men dus weer een goed uitzicht op de haven en de Maas en de vestingwerken.
komende legenden. Niettemin siert het de HH dat deze zich niet in dan wel uit een veld lieten slaan en de wandeling richting Heusden vervolgden als er werkelijk niets had plaatsgevonden. Dus Hoge Maasdijk, Kerkstraat, Oude Schoolstraat en warempel daar verlieten wij (en niet
Vergeten is nog om op te merken dat de weersvoorspellingen van HF vandaag geen hout sneden en bijkans noch kant noch wal. Dus wat in feite geschiedde was dat na een voorspelling van genoemde heer het tegenovergestelde gebeurde.
Voor HH was dit buitengewoon plezierig want alle negatieve uitspraken werden spontaan omgezet in de positieve variant. Concreet: grauw en grijs werd puur zonnig en aangenaam.
Nadat de HH hadden gegeten en de emoties van deze pracht en praal waren verwerkt kon een aanvang worden gedaan met het vervolg.
Heusden werd verlaten vrijwel alwaar werd binnen getreden en overwonnen. Lombardstraat, Demer, etc.
U wilt nog? Steenweg, Laagstraat. Ga aan linkerzijde van de weg lopen.
Op dit stuk dient u op de hoede te zijn want er is sprake van een drukke weg, hetgeen volgens de HH te maken heeft met het aantal voertuigen.
Tip: dit is een ideaal moment om de winterjassen in de rugzak te doen.
Elshoutseweg, Kooilaan. Hier werden wij ontdekt door lokalen (man/vrouw in rode mercedes) die ons werkelijk het hemd van het lijf vroegen met name inzake hoezo. Omzichtig en vagelijk werd door de HH gedoseerd informatie verstrekt. Verderop werd wederom door lokalen gevraagd of de HH verdwaald zouden zijn. De vraag alleen is al zo absurd dat wij het niet in dit stuk zullen opnemen.
Nadat diverse wielen zijn en worden gepasseerd (tip: links en rechts kijken) kom je dan uit in de Kapelstraat en dan ook nog in de Kerkstraat. Vanwege de weersverbetering konden wij nu pas met zekerheid vaststellen dat wij inderdaad vanuit bedoeld Elshout waren vertrokken hetgeen voor de HH een enorme opluchting teweeg bracht.
Op de terugweg kromden wij en deden ons eerste bier en de luxe bitterballen nog op het terras maar ons gewonnen gevend aan temperatuursdaling togen wij voor de tweede ronde naar binnen. Proost!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten