zondag 20 juli 2014

De eendaagsing van Kalmthout

Gezien de gebeurtenissen van deze week hebben de HH besloten om minder uitvoerig uit te pakken dan anders. Enige versobering is op zijn plaats.



Bepaalde zaken zijn zo vanzelfpratend dat anderen erin gaan geloven. Echter, sommigen blijven twijfelen. Bijvoorbeeld over de vraag of HH ook met 30+ temperaturen wandelen. Wij gaan hier niet teveel op in maar een van harte JA kan slechts het juiste antwoord zijn.
Daarnaast wordt van bepaalde zijden gevraagd naar deelname aan de vierdaagse van Mariken. NEEN moet hierop het antwoord zijn. De HH zijn zonderlingen en dat is voor alle partijen beter om dit zo te houden. Goed, dit gezegd hebbende moest er natuurlijk gewandeld worden en vanwege het buitengewoon aangename weer had HF een route ontdekt in het weelderige Kalmthout, waarbij de aan te raden wandelkaart Kempense Heide heet. Voor deze wandeling echter niet nodig want wie kan tellen doet hier al mee.



Echt niet moeilijk om dit te volgen. Hoewel HF HH nog enigszins trachtte te foppen door te doen alsof de parkeerplaatsing echt nieuw zou zijn bleek dit gewoon een oude bekende. Om zich enigszins te rehabiliteren werkte HF dan wel mee aan de vondst van de schaduwparkeerplaatsing. Logisch.

Ach, u kent het daarna wel. Eerst de schoenen wisseling, in dit geval ook soms de sokken erbij. Wederzijdse gelukwensing en aanmelding bij runkeeper. En ja hoor, op pad. Eerst de weg oversteken, een kort bekend deel maar daarna werd alles anders. Daar had HF dan wel voor gezorgd. Wist u al dat wij vanwege het weer voornamelijk onder de bomen zouden vertoeven? Hoezo?
Nu ja, lommerrijk zou een beschrijving kunnen zijn, maar toch een teveel aan crematoria. De vanzelfsprekendheid van de combinatie is de HH na uren wandelen nog steeds niet duidelijk geworden. Wat wel al snel bleek was dat de gedachte om p.p. drie flesjes water (ad 0,5 l) mee te nemen een zeer juiste beslissing zou blijken. Want er was dorst, in feite al vanaf het begin. Zodoende werd zelfs op plekken zonder bankje een slok dan wel meerdere de keelgaten in gezonden, van daaruit verder het lichaam in.

Ja, wild spotting was vandaag wel aan de orde, hoewel slechts een poging telt. De andere niet vanwege gebrek aan feitelijke ondersteuning.
In de foto links ziet u de preparatie alvorens. Het blijft opvallend hoeveel kennis, kunde en materiaal uit kofferbakken van AVHF (auto van Heer Frans) dan wel uit de AVHH (auto van niet Heer Frans) verschijnen. In dit fragment zijn de geheime items weggehaald. Niettemin kan de foto als schokkend worden ervaren.
U denkt misschien dat u een heerschap herkent. Het moge duidelijk zijn dat iedere "gelijkenis met" berust op vooraf bepaalde toevalligheden en niet zijn toegespitst op de werkelijkheid.


Ja, wandelen doe je met voeten en d.m.v. betreding. Dat kan lang goed gaan, zoveel moge duidelijk zijn. Na het bekende deel te hebben verlaten ging het aldus via wat onbekendere delen maar steeds weer overschaduwd door bomen of wat volgens de HH er het dichtst in de buurt komt. Ja, die spoorbaan. Diverse malen hebben wij er naast gelopen, dan wel overgestoken. Er was een moment dat we er in feite geen afscheid van konden nemen.
Los van deze feiten krijgt u ook zicht op diverse restanten van heldendaden (of wandaden) uit het verleden. Dat begint al direct bij de start en wanneer u enige tijd onderweg bent wordt de collectie aangevuld. Vergeet hierbij niet dat het aangebodene geen ander doel dient.
Naast het feit dat u een geoefend wandelaar dient te zijn voorzien van goedgekeurd materiaal kunt u onderweg uw kunnen op allerlei wijze tentoonspreiden. U kunt bijvoorbeeld het aantal aangeboden bankjes tellen. Bij deze wandeling zal het u verbazen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om na te gaan of huizen in de verkoop staan. Bent u geïnteresseerd dan worden diverse mogelijkheden zichtbaar.

Mocht uw interesse zich hier niet mee bezig houden dan kunt u altijd nog een studie beginnen in het meten van de lengte van de aangeboden schoorstenen. Als dit te hoog gegrepen is kan worden gestart met de telling ervan.

Hoe dan ook zult u op enig moment een doorsteek moeten maken om van de ene helft van de route weer de aansluiting te hervinden. De provinciale weg en de treinovergang bieden hierbij soelaas. Aarzelt u dan niet zoals de HH maar kiest direct de juiste route. Dat is voor de samensteller van de route punten ook wel zo aangenaam.

Vlakbij het eindpunt krijgt u deze versie te zien. Dan weet u dat u en in Heide bent en dat u bijna klaar bent. Een ander puntje van aandacht is het tanken onderweg, in die zin dat u er nu toch bent. € 1,53 is een richtgetal. Kan scherper maar of u er beter door gaat rijden is niet aan de HH.

Onze inbreng speelde zich vooral rond nummer serie 44-46 af. U behoeft zoals eerder gesteld zich niet aan dit protocol te houden zodat het u vrijstaat de route conform de suggestie te lopen.

Bieren en spannende bittergarnituren deden wij bij de Heibloem, maar weet dat men slechts 250 mensen kan voeden. Komt u met meer dan dient uitwijking plaats te vinden. U kunt hier witbieren, sterker bieren getiteld Corsendonk drinken en zo voorts. Het is aan u. Dat hier typen zijn die via het struikgewas een foto van de HH wilden nemen wordt hier niet aangeroerd.

Tja, volgende week geen aanvulling maar daarna ..........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten