maandag 20 oktober 2014

Doorgaans goed begaanbaar


Wat zou je aan een dergelijke titel kunnen linken? Is het de omstandigheid, zijn het de varianten, maakt het mogelijk tenzij, is het actueel, kunnen anderen het ook? En zo zou je nog meerdere variaties op een dame kunnen verzinnen. Waar het in het wandelleven van de HH meestal om gaat is het opzoeken van een beloopbare route, het transport naar en van deze route en uiteindelijk de laving aan bieren en meestal bitterballen. Mocht dat laatste niet voorhanden zijn dan is een bittergarnituur ook goed. In de omgeving van Wouw moet u andere keuzes maken. Maar soms geeft zoiets niets.
Zoals in dit geval was HF opgetogen dat hij van een vakantie gaat genieten en om deze jolijt in goede banen te leiden had hij zich op de route gestort. Deze is ook voor anderen te bekomen via de GPSwalking.nl site. Aldaar zoeken op Rucphen-Langeschouw.
Boom liefhebbers en dito praters hebben voldoende te doen. Wij daarentegen ook.
Het vervoer werd geregeld en zodoende kwamen wij redelijk op tijd aan bij parkeren doe je zo bij Camping Gasterij De Posthoorn.
Tja het volgende deel is zwaar ingekort zodat wandelen kon beginnen met schoenen, rugzak, verschillend water deze keer en nog wel wat. HF kwam traag op gang, dus leest u rustig verder.
Aangezien er werd ge-gpst moest de accu het natuurlijk wel volhouden. Dat viel niet mee want de HH
vertrokken niet eens met 100%. Maar dat terzijde. De techniek werd geactiveerd en zodoende vind u hier de wetenswaardigheden van hetgeen de HH zoal meemaken. Op de terugkerende vraag of zij wel eens wat meemaken is het niet makkelijk een antwoord te formuleren. Voor je het weet ben je een opschepper of wordt gezegd om niet zo bescheiden te zijn. Derhalve rust de waarheid bij de HH en kunt u een eigen oordeel vormen.
Het begin van de route werd gekenmerkt door wandelen. Hierbij werd de conversatie niet geschuwd zodat na amper een uur de oplossingen voor de meeste wereldproblemen al waren geboden.
Zodoende moest worden overgeschakeld op andere zaken, waarvan sommige dermate private zijn dat hierover in dit proza niet kan worden gemeld. Niettemin kunt u ervan verzekerd zijn dat dit zeker geen niemendals betreft.
Zoals gesteld, bossen werden afgewisseld door heide. Pracht en praal in al zijn en haar glorie. Dat de weergoden zich van hun beste kant lieten zien verwonderd de HH niet meer echt maar het blijft opvallend om medio oktober nog met dit weer te kunnen wandelen. Dat zijn van die zaken waar je je over kunt blijven verwonderen, zeker met de vooruitzichten van komende week in het hoofd.

In deze omgeving wordt ook geoefend voor en door het leger, zeker van belang nu wij zo vaak in het buitenland vertoeven en aldaar hand en spandiensten verrichten.

Om die reden willen en kunnen wij u niet anders dan toch deze live beelden tonen. Het is aan u beste lezers en kijkers of u van deze kennis de inhoud wenst te vernemen. Anders is het verstandig om snel verder te lezen. Overigens kon HF nog vermelden dat genoemde locatie een zekere luxe uitstraling had want hij kende nog van vroeger. Deze kennis zal de HH altijd ontbreken, maar dat behoeft hier geen nadere uitleg.
Na de reeds hiervoor gemelde afwisselingen en niet alleen op het terras bij de uitspanning gaan zitten en niets nemen werd een andere locatie gekozen voor brood en drank. Alhier werd geconstateerd dat de accu van het ene toestel dit waarschijnlijk niet helemaal zou uithouden zodat techniek van HH werd bijgeschakeld. Want je weet maar nooit.
Gelukkig bleek dit niet nodig, we haalden het op een tank zullen we maar zeggen.
Ach, na het eten werd de vervolging ingesteld en die bestond uit een voortzetting van deel 1. Dat betekent wandelen voor de liefhebber en voor anderen ook. Geen noemenswaardige zaken kunnen van dit vervolg worden aangegeven zodat eigenlijk gesteld kan worden dat in een zeker gestaag tempo naar het einde werd gelopen. Zodoende moeten wij u nog wel vertellen dat een rustgebied ons de verdere doorloop wenste te verhinderen. De HH trokken zich kort terug en kwamen met het volgende standpunt: "hoewel het zeker niet de bedoeling is om regels aan een wandelschoen te lappen is het in deze noodzakelijk gebleken om tijdelijk dit principe terzijde te schuiven. Wij zullen daarom voor zo kort als het duurt de rust enigszins maar zeer beperkt verstoren, aangezien wij de aansluiting niet willen missen". Oh ja, dit ook nog.
HF wilde het dorp Schijf alle eer aandoen, maar het lijkt erop dat andere associaties hieraan ten grondslag lagen. Niettemin hebben wij aldaar een korte tijd doorgebracht, HH buiten en HF binnen.
Nadat wij de eindbestemming hadden bereikt kon zeer snel worden omgekleed en werd koersgezet
naar Capelle aan een IJssel alwaar de bieren en bitterballen nog wel buiten werden gestart maar na een bier binnen werden voortgezet. Bijkomend voordeel waren de pel pinda's.
Tot zover

Geen opmerkingen:

Een reactie posten