dinsdag 16 december 2014

Hoe zat het ook al weer met lengte? (on)Belangrijk?






Wat doe je als wandelaars als er sprake is van storm en veel regen? Allereerst met veel tegenzin naar buiten en de buienradar kijken. Daarnaast koortsachtig contact met elkaar opnemen over de te volgen tactiek. Deze acties gelden wellicht uitsluitend, maar in ieder geval zeker voor de HH. Maar hoe dan ook; er moest en zou gewandeld worden. Geen dwangmatigheid overigens. Zodoende werd het begintijdstip van de wandeling verlegd van de ochtend naar de middag. Dat dit voor de afstand gevolgen moest hebben, is natuurlijk zo klaar als een klontje. Om diverse redenen deed HH een ophaling van HF, die op zijn beurt een duit in het wandelzakje deed door een route te verzinnen. Hierdoor werd de startplaats aan de Heijbergstraat in Hillegersberg. HF wel, maar HH geen schoenritueel. Als compensatie beiden met een volwassen paraplu, al dan niet voorzien van reclame van een ex-werkgever. Door het Molenpark en langs vriendelijke hondenbegeleiders naar het Prinsenmolenpad. Wel een beetje bekend voorkomend, inclusief molen en aardig hoge waterstand. De paraplu's deden dienst en waren dus erg nuttig. Gelukkig kon HH iemand op een andere plek op de aarde vertellen over onze weersomstandigheden, zodat ook voor ons ook een beetje zon in het verschiet kwam. Daar waar het eerder genoemde pad overgaat in de Bergse Rechter Rottekade zagen we dat een onverlaat met een big bag een automobiel trachtte te verpletteren. Zonder resultaat. Onder de snelweg door en de Crooswijksebocht op. De meneer van de roeivereniging versperde met het roeiverenigingshek danig ons pad, maar de HH waren niet te stuiten. Op de begraafplaats hadden zo te zien enkele grafstenen zich misdragen, want die waren in afzondering geplaatst. Het brugje over naar de Zwaanshals en een kijkje nemen bij de oudbouw dat nog dienst doet tussen de nieuwbouw. Het winkelgedeelte van de Zwaanshals leerde ons dat een combinatie van computerverkoop en reisburo best samen gaat. Vanaf het Noordplein naar de Jonker Fransstraat was het vervolg. Niet voor lang, want de Linker Rottekade moest het ontgelden. Recht oversteken naar de Lombardkade, waar redelijk wat actie was bij de Action. Alweer oversteken en bij de Binnenrotte linksaf. Voor diegenen die het nog niet weten: sinds enige tijd is Rotterdam verfraaid met de Markthal.
Veel bezoekers gingen de HH voor, maar ook zij brachten een bezoek aan het geheel. Hoewel de visite onzerzijds kort en bondig was, hebben we een goede indruk gekregen van dit fenomeen. Hiermee was ook het eigenlijke doel van de wandeling bereikt, zo liet HF weten. Een mooie reden om de terugweg aan te vangen. Via de Hoogstraat en het Grotekerkplein naar de Delftsevaart. Begeleidt door twee agenten van politie naar het Haagseveer. HH vertelde over een fantastische culinaire belevenis te aldaar. Om de treinsporen over te kunnen steken heeft men een gele trapconstructie aangelegd (Luchtsingel). De HH maakten daar uiteraard graag gebruik van om zo op de Katshoek te geraken. Via de Teijlingerstraat naar de Noordsingel met onder andere haar penitentiaire inrichting, dat voor de gelegenheid aan de binnenkant werd schoongemaakt. Via de Bergweg en de Rodenrijselaan naar de Bergselaan. De meneer was dringend op zoek naar een parkeerautomaat. Ondanks de aanwijzingen op diverse borden en het inroepen van onze hulp werd het door hem gezochte niet gevonden. Bij station Noord de snelweg onderdoor. Een wandelaar voor ons was hierdoor zo aangedaan, dat hij zijn paraplu aan het hek hing en regenwater met zijn eigen vermengde. Op de Straatweg was het een drukte van belang en begon het stilaan behoorlijk te regenen. Tussen de kliko's stond geduldig een hometrainer te wachten op de dingen die gingen komen. Wiessenbruchlaan, Pr. Beatrixplantsoen en de Mesdaglaan brachten ons aan de Breedveldsingel.
De krantenjongen had het niet alleen druk met bellen. De van Ballegooijsingel bracht ons keurig terug bij de HH-auto. In een pittig tempo was de impro-wandeling afgemaakt. Hierdoor kon er nog even over diverse dingen worden nagekaart in Oud-IJsselmonde. Brand bokbier en bittergarnituur van onszelf en een stukje stokbrood met kruidenkaas van het huis begeleidden ons daarbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten