zondag 21 december 2014

Oh nee, crisis bij de HH!

Wij horen u het al zeggen! Gaan ze nou weer naar Den Haag? Schoorvoetend moeten wij toegeven dat deze keer er wel enige redenen zijn en die willen wij graag toelichten. HH was geveld door een zeldzaam fenomeen waarbij toiletbezoek veelvuldig en ook langdurig was gebleken. Hierdoor was hij toch wel enigszins uit het denkbeeldige veld geslagen. Aangaande HF kon worden opgemerkt dat hoewel baanloos er toch langdurig werkzaamheden zijn verricht die hem deden verlangen naar rust. Zodoende was er excuus om ons ervan af te maken. Zoals wij het hier opschrijven lijkt het slappe hap en dat is het ook. Waarvan akte.
Niettemin kon op een verlaat tijdstip, want HF wenste een droge overtocht al fietsend, zo rond 1330 uur de reis beginnen met een metro lijn E. HH toegerust met een fonkelnieuw abonnement, anoniem natuurlijk, anders konden wij het hier net zo goed opschrijven.


Na een half uur wetenswaardigheden te hebben uitgewisseld kon het grote maar toch ook kleinere avontuur beginnen. HF gaf zich volledig over aan de gids-capaciteiten van HH, net zoals vorige week maar dan anders en omgekeerd hetzelfde. Dat wij hoe dan ook naar Den Haag moesten werd mede ingegeven door het feit dat er geen crisis was en dat Rutte en collega's nooit en te nimmer wankelden dan wel in gevaar verkeerden. Dat laatste wilden wij dan weleens met eigen (4 stuks) ogen zien.

Vanaf het station werd weliswaar indirect toch richting de politiek
gewandeld waarbij met name de buitenzijde van e.e.a. zichtbaar bleek. Dus langs hoogbouw, een heleboel sloopwerkzaamheden, rechts aanhoudend, via het plein en dan langs het torentje. Nee, nu nog niet naar binnen. Dat bewaren we voor de terugweg. Hee, een kerstfair. En niet zo maar een.

Ach, de kneuterdijk, dan op de thee bij W.A. en natuurlijk Maxima. (desnoods alleen bij haar). Maar die bleek niet thuis te zijn. Er waren niet eens mannen in de hokjes terwijl de luiken gewoon open stonden. Nu dan maar verder langs al die kakkie-
zaken en via de gesloten mauritskade langs de koninklijke stallen,
die de HH vroeger reeds uitvoerig hebben beschreven werd verder gewandeld langs wat ooit eens een uitleengebeuren was voor langspeelplaten die veelvuldig werden gekopieerd door hou je er buiten, de HH en zo nog meer figuren uit een duister NN verleden. Tja, het moment van waarheid, richting de passage, via de oude molstraat, papestraat,  Hierbij werd de passage met de nieuwe winkel van die fruitfabriek, winkelstraten met rood en blauw en andere Haagse bekendheden bekeken.
En dan toch echt naar rechts richting de onvolprezen markt.

Dat laatste ging over een wankele brug en toen waren wij toch in een andere wereld beland. Variatie en vooral drukte werd hier ons deel. HH wist prima hoe te lopen en zodoende kwam de markt al spoedig in zicht. Familie was niet aan het werk zodat op slinkse wijze een kort bezoek aan de markt met toch aparte bewoners kon worden afgesloten met een verder bezoek aan de schilderswijk. Wij maakten daar toch nog verrassende plekken mee die ons onbekend waren. Maar daar moet je dan toch een echte hagenaar voor zijn vermoeden de HH. Nu ja, het station HS werd bereikt en vandaar besloten wij de terugtocht te aanvaarden en wederom richting maar ook langs de politiek te gaan. Dat ging voorspoedig en aldus kwamen wij onderweg nog langs de winkel van sinkel, alleen na bellen te betreden.
Eenmaal op het binnenhof bleek de naam eer te worden aangedaan want iedereen was binnen (of lag ergens te slapen, want er was tot laat doorgepraat). Dus geen eer te behalen alhier.
Dan knoop doorhakkend ras naar de metro E en weg van hier.
Rotterdam wachtte op ons, station beurs bleek haalbaar, van daaruit werd een oude bekende bezocht en daar was men zo blij met ons weerzien dat wij een eigen bier kregen. Wij kunnen niet meer vertellen dan dit gegeven. Mogelijk is bij doorvraging er een bereidheid om u ook te voorzien van dit vocht, want smaken deed het.
Tja, dat was dan dit. Nu zult u toch echt tot medio volgend jaar moeten wachten op een nieuw relaas van de HH.
Daarom van onze kant fijne dagen en geniet ervan nu wij nog
steeds een regering hebben.


PROOST


Geen opmerkingen:

Een reactie posten