zondag 7 december 2014

Beitâh maat N dan helemaal gein tietuh


Nee, nee! Niet opnieuw naar die prachtige stad achter de duinen.
Om maar eens met een lokaal gezegde te starten:
Ze kunne beitâh je zaag afpikke dan je pik afzage
Zo hanteren ook de HH hun credo "beter maat N dan helemaal geen tieten".
Waar slaat dat nu weer op hoor en lees ik u zeggen.
Nu, dat heeft alles te maken met bijgaande afwerkplek voor de Citroen van HF.

De HH beweren immers van alle markten thuis te zijn en begrippen als dubbel D zijn ons echt niet onbekend. Maar dat de hele range uitgebreid kan worden tot en met N was ons onbekend en sloeg ons met de tot dan toe onbekende domheid. Na enige minuten van stilte waarbij ook de apparatuur volledig van slag was kon het dan beginnen. Voor intimi en niet-ingewijden: genoemde locatie kunt u vinden in Kijkduin. Een beetje zoeken dan moet het lukken. Vergroot u de foto dan zult u kunnen genieten van uitbreiding van uw huidige kennis.

Bekomen van en zo gingen wij dan op weg gestuurd door een te downloaden gps wandeling die u straks door de residentie gaat voeren. De maker dezes heeft een hekel aan lokaal groen want alle parken etc werden angstvallig gemeden. Gelukkig kunnen wij u naar een eerdere wandeling verwijzen indien u deze alsnog wilt betreden. Niettemin hebben wij ons best gedaan om zo nu en dan wat natuur op de kiek vast te leggen. Dat Harrie op deze kiek opduikt mag geen verbazing wekken gezien de plek.

Hadden wij al verteld dat het niet zo erg warm was vandaag? Dit betekende voor HF de opraping van de handschoen waarmee de GPS werd bediend en de andere hand diep in de zak. Bij HH waren beide handen verborgen.

Ach, de wandeling voerde vooral langs, door en over de laan van meerdervoort, een in Den Haag bekend straatje van enige lengte. (5800 meter om het te duiden). Dit betekent dat u enige tijd kunt genieten van blikken naar links en naar rechts. De keuze is u.

Ter hoogte van de javastraat was een sinterklaas (en natuurlijk de zwarte pieten) op weg naar? Paniek alom want de bedoelde locatie werd niet gevonden. Waar was de paniekpiet als je hem nodig hebt?
Nu, dat raadsel hebben de HH opgelost want deze snoodaard was aan het solliciteren bij het plaatselijke uitzendbureau. Heel stiekum natuurlijk.

Uiteindelijk ontdekten wij een leuk wijkje genaamd:

Mallemolen

Hier bleken in het verleden bekende mijnheren en mijnvrouwen te hebben gewoond en misschien
alsnog hoor. Wij keken uitgebreid rond, zagen dat het goed was en afgesloten dus retour moest het.
Meer weten over de Mallemolen? Kijk hier.

Via achter de raamweg en de sumatrastraat (met dito bar en goede herinneringen aan ACT-dagen) ging het verder richting Scheveningen. Dat hierbij kortstondig overlap ontstond met ooit eerder was onvermijdelijk maar niet echt vervelend.

Ach, prachtige vergezichten ontsproten aan onze blikken. Via omzwervingen door Scheveningen werd uiteindelijk de boulevard bereikt die vandaag wel een uitzonderlijke fraaie aanblik bood. Welk een pracht en glorie. We mogen hier ook de pier niet vergeten, die blijkbaar in werkverschaffing van onduidelijke aard voorziet.

Na het nuttigen van enige broodjes waarbij vergezelling van diverse pluimage ons ter deel viel was het tijd voor de thuiswandeling die ons naar cup N zou brengen. Dit betekent deels via de oh zo gezellige keizerstraat en binnendoor steekjes richting sportlaan. Aangezien de wandeling in feite deze helemaal volgt hebben de HH een afwijking ingebouwd analoog aan hun eigen. Dus bij het Savorin Lohman gezellig de natuur in en aldaar verder wandelen. Wij werden welkom geheten, u misschien ook. Onderweg hadden de HH hun "samen  plas moment" .
Met opgeruimde blaas kon dan het laatste deel van de route starten.
Dat hierbij soms enige regen uit de lucht viel mag deze pret niet drukken.
Mooie uitzichten vielen ons ten deel.


Wat HF verder ook nog opviel? Dat met alle kennis van HH er toch nog steeds sprake is van kennis verrijking in de bovenkamer van HH door steeds weer plekjes te vinden die nog niet eerder zijn en waren bezocht.
In de bus en tramhokjes was sprake van wijdbeensheid van de vrouwpersonen. Hoewel de HH hier enige tijd over de kwestie hebben gesproken wensen wij de conclusies niet te delen.
Bier en ballen nuttigden wij in het verre Rotterdam, alwaar maar eens bleek dat het breke-meisje angstvallig van de glazen werd weggehouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten