zondag 18 januari 2015

Rijswijk, geen je suis Charlie gezien

Wat een suggestieve titel zeg! Dat smaakt naar meer. Vandaar de latente behoefte van de HH om dit uitvoerig maar ook volledig uit te leggen. Om die reden zou het daarna zo moeten zijn dat er bij u geen enkele twijfel meer bestaat omtrent de puurheid van de gedachten en handelingen van de HH.
Er was een tijd, zeg maar voor de eerste omwenteling, dat de HH met elkander hadden afgesproken om nimmer meer politieke uitspraken te doen. Daar is een wandeling helemaal niet voor bedoeld. Daarnaast willen wij zaken lichtvoetig behandelen en is het nooit de bedoeling om wie dan ook voor de voeten te lopen (hetzij prikjesmensen, die kunnen niet hartgrondig genoeg bestreden worden).
Om die reden zou van wandeling van welke aard dan ook vandaag helemaal geen sprake zijn. In feite hadden de HH zich op voorhand al neergelegd op een overslag moment. Niettemin bood een begrafenis op het laatste moment de uitkomst. Zodoende was HH naarstig op zoek gegaan naar wandelvertier en pret erbij. Dat was snel gevonden, zodat Rijswijk m.b.v. een GPS-systeem zou worden verkend. Beide HH verwachten redelijke overlapping, dat bleek achteraf erg mee te vallen.
De wandeling kunnen wij slechts terloops benoemen en wel alhier.
HF zegde rond 12 uur een frisse bui toe, die moeten wij door de snelheid gedurende de wandeling hebben gemist.

Wij deden op advies van HF een andere parkeerplek aan, zodat de gemeente kas niet door de HH gespekt hoefde te worden. Dat betekent ook dat u de route anders dient te lezen maar als u dit de hele route doet loopt u toch het volledige traject. Hoewel het op gang komen moment met name voor HF niet meeviel was hij toch een soort van op tijd bij HH. Deze had op zijn beurt reeds 3 kopjes koffie geconsumeerd, zodat een bij tijdse plaspauze niet meer dan logisch zou zijn. Hetgeen aldus.

Ach, u zweept de klappen. Schoenen omgewisseld, GPS aan, foto maken en op weg ging het. Met de A4 op de achtergrond werd eerst deze zelfde overstoken en ging het richting een veld bij Wateringen. Dat hier vroeger drek werd opgeslagen deerde ons niet. Nu was het natuur in al haar grootsheid. Via een ondersteek van de genoemde A4 bereikten wij de andere zijde. Hier was bij HF gedurende enige tijd sprake van enorme verwarring maar dat kan nooit de reden zijn van handdoekringen. Vandaar dat doorlopen het enige juiste was. HH kon hier eindelijk de vele espresso's achterlaten. Vanaf dit moment moesten wij de richting Wateringen verlaten en ons met gepaste snelheid richting Rijswijk gaan begeven. Dat dit vooral rechtdoor ging mocht onze pret niet drukken. Mocht dit bij u wel het geval zijn vernemen wij dit graag.



Ach, bij een bankje rond 12.50 uur kon worden neergezeten en genoten worden van boterhammen en broodjes, zelf gesmeerd dus dan smaken zij veel lekkerder. Hier is geen sprake van een trap na, hier spreken de feiten voor zich. Wij zagen hier personen die duidelijk gewend waren een andere route te kiezen, soort van binnendoor zeg maar.

Na ons te hebben voorzien van deze wereldse zaken kon een vervolg worden ingepland. Na enige discussie werd besloten dat verder gegaan zou worden met de wandeling. Dat scheelde want zowel kennis als attributen waren paraat. (Dat laatste is overigens niet helemaal waar want er moest geheugen worden bijgeplaatst. Gelukkig kan dat bij de HH vrij gemakkelijk). Dat betekent dat via herinneringen aan prettige tijden en mooie buitenverblijven richting oud-rijswijk kon worden gewandeld. Dat hierbij een grote kerk nadrukkelijk niet werd bereikt is mooi meegenomen. Wist u dat men alhier vol kerkt?

Op weg naar komt u langs mooie plekjes die zelfs voor de HH niet altijd bekend zijn, maar na vandaag natuurlijk wel. Wat dacht u van grote naalden? Daarnaast werd hier een prachtige speelfilm opgenomen waarvan met name het moment van de opname, zo tussen al dat geweld om ons heen, werkelijk fenomenaal gekozen was. Zo maak je vrienden!

Ach, dat oude Rijswijk biedt mooie dingen, maar daar was nu geen tijd voor. Immers waren wij hier in het verleden ook al eens
geweest. HF haalde hier een herinnering op aan een goede Rene Froger foto, die reeds een indicatie geeft van de toekomst voor deze persoon. Dat bier drinken hier een onderdeel van uitmaakt zal u niet verbazen. De HH komen er steeds meer achter dat het grotere geheel onderling verbonden is door een zeker mate van bierconsumptie. Dat soort en smaak hierbij een rol spelen moge duidelijk zijn. Troost u met de gedachte dat na 300 wandelingen er voor u ook hoop is om hier een rol van zekere waarde te vervullen.

Na oversteking van Rijswijkse maar ook Haagweg kon verder worden gegaan met hetgeen uiteindelijk een route langs het water oplevert. Volgens HF werd er vervolgens enige tijd langs het water gelopen. Dit bleek redelijk te kloppen. Wel mooi, maar wel langs genoemd water. En dat al die tijd. Verlossing komt wanneer u naar rechts kunt gaan, langs een gemaal en een horeca gelegenheid met slechte verf in het achterdeel. Nadien kunt u nog de bergen bestijgen of u volgt de HH en blijft enigszins aan lager wal.

Wanneer u de startflat ziet opdoemen weet u een ding: hier zijn de HH niet. Zij gingen boeken bekijken, pinda's kraken, Bob's bitterballen eten, genieten van een Texels biertje en daarna over tot de gewone zaken.

Enfin, HH thuis afgezet, HF kon zijn reis vervolgen.

Fijn weekend en tot een volgend....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten