zaterdag 25 januari 2014

Altijd van je af

Eerst wat uitleg. Van je af? Naar je toe? Wij realiseren ons maar al te goed dat de leeftijd des HH ertoe noopt zo nu en dan zaken te expliceren die voor ons oh jee zo duidelijk en vanzelfsprekend zijn. Dit komt met name door genoemde leeftijd die hoewel niet tegen ons werkt toch ook niet beticht kan worden van enige meegaandheid. Hoe dit zit is niet aan de HH hoewel de wetenschap hieromtrent ons zielsveel vreugde mocht brengen.
Om deze gesneden koek te duiden is het nodig dat u zich verplaatst in de tijd voor internet en net doet of alleen TV en uw partner in
huis voor verstrooiing kunnen zorgen, waarbij de TV met stip nummer een noteert. Op een van de destijds beschikbare kanalen kon u dan middels VPRO keuze naar een programma kijken waar niet alleen creatief met kurk werd omgegaan maar ook de nodige waarschuwingen werden afgegeven als u in uw spaarzame vrije tijd aan het rommelen slaat.
De belangrijkste aanwijzing die destijds werd afgegeven luidde:

ALTIJD VAN JE AF

Omdat de HH regelmatig aan het wandelen slaan is het verstandig dat u zich dit voortdurend realiseert. Het lijkt allemaal zo simpel maar de praktijk is helaas eigenwijs en zeker niet zachtzinnig.

Dit kleine figuurlijke zijpad (we blijven wandelaars wel waar) levert direct een vloeiende overgang naar de wandelvlijt van deze keer. Hoewel lang werd gezocht naar wandelingen die onze goedkeuring konden verdragen leek het aanvankelijk erop dat een nederlaag moest worden aangekondigd. Een wandeling naar Sochi om daar onze sympathie te betuigen lag helaas zowel financieel als tijdsmatig niet binnen de mogelijkheden van deze vrijdag.


 
Maar als een klein duveltje (nee, niet wordt hier bedoeld inhoud uit een bierfles, die is zelfs voor de HH te inkopperig) uit het internet doosje vond HH dan toch de met smart gekoesterde wens der invulling. Een wandeling van Rotterdam naar Delft. 

http://www.routeyou.com/nl-nl/product/file/1970662.nl


Deze wandeling begint voor HF bij station Alexander en voor HH ook. Kwamen zij dan samen? Nee, het moment van samenzijn werd uitgesteld zodat de een wel en de ander niet op de fiets kwam. Niettemin werd na enig bijklets besloten om van hieruit de wandeling te ondernemen. HH gaf HF te kennen dat hij onderweg papier zou achterlaten mocht een achteruit vluchtroute zich om wat voor reden dan ook aandienen.

Dat betekent via de grasbuurten naar de Rotte, langs vrije tijdsbesteding en kunst richting Bergschenhoek. Onderweg komt u langs de enige berg en rots van zuid-holland.


Als u dit allemaal hebt gezien dan is Berschenhoek wel een plek om doorheen te wandelen maar dan met ons welgemeende advies richting Berken en Rodenrijs, ook een prima plek om geld te halen, hoewel Bergschenhoek hier ook enorme mogelijkheden achter de hand houdt.B maar zeker ook B en R verdienen ook alle lof wat dadendrang aangaat, want men stampt hier zaken uit de grond die hoe gek het ook klinkt weer op die bedoelde grond komen te staan. Dat betekent dat deze wandeling als groene wissel met de nadruk op groen helaas niet meedingt naar de tweede hoofdprijs.
Goed, nadat op fenomenale wijze werd omgegaan met een ingeprogrammeerde verdwaling langs een raar heerschap kon er neergezeten worden teneinde te laven en te eten.



Opgewassen tegen een stootje, we hadden rondom inmiddels kunnen vergeten, werd via Oude Leede, weliswaar nipt, de gang gezet richting Delft. Dit ontlokte HF de nu legendarische uitspraak dat O.L.
wellicht niet door de Unesco wordt bezocht. Met een flinke tredmolen (ook onderweg) ging het dan richting wat groen wat zich aan u vertoond wanneer u op de achtergrond de contouren van Delft gewaar wordt.
Via een deel van de Delftse Hout kuntu dan de A13 ondersteken en loopt u in een nagenoeg rechte lijn naar het centrum alwaar Delft u zeer hartelijk zal uitnodigen om toch wat te doen aan de bijdrage aan de lokale middenstand. De HH gaven het goede voorbeeld. 6 (!) bieren en twee bittergarnituren van elk een soort later begaven wij ons richting station alwaar HH eerst zonodig niet maar later wel met de trein mee mocht.Leuk, leerzaam en voor u beste lezers puur entertainment.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten