zondag 12 januari 2014

Veulveuh weulk

Terecht is direct kritiek. Achteraf niet. Wij plegen plagiaat nadrukkelijk wekelijks en niet iedere dag. Immers citeren wij voortdurend uit eigen werk.
Is het niet vanwege een wandeling dan is het wel door een wandeling. Dus ja, wij plagiƫren schoenenritueel, bittergarnituur, bier, etc.
Valt ons hiermee dan niet lastig. Wij hebben het al druk genoeg.
Om een voorbeeldendheid te benoemen: HF had het hele internet afgezocht en vond vrijwel nieuwe Dal Vrij Dagkaarten bij een bekend winkelmerk-concern. Voor slechts € 15,50 werden die van de hand gedaan, namelijk figuurlijk, want bezorgd was en deed men.
Twee stuks werden bekomen, vertrektijden van open bare vervoerders werden gekend en zo kwam het dat de HH zich troffen in het best nog wel nieuwe Rotterdam cs. Aldaar mocht HH ter verpozing bij een zekere USA-Seattle based koffie clubje een versnapering uitzoeken, die hoewel tall toch de kleinste van het stel was.
Instappen in de trein was de volgende fase. Aangezien de HH in den morgen elkaar niet teveel willen vertellen werd de stilte wagon uitgezocht. Behalve een zekere smerige verkoudheid ener aanwezigen valt hierover minder te vertellen dan hier is te noteren. Daarom via Hoofddorp aankomend in Amsterdam CS mocht op vertoon van extra bekregen bonnen een drankje (klein flesje) en een warme hap afgenomen worden. Met deze triomf in de handen werd gebruik gemaakt van gratis IJ-overstekingen en kon het op pad.
Groene wissel 21 vormde de leidraad voor de
HH (mannen inmiddels) en zo kon het gebeuren dat wij via de Nieuwendammerdijk erachter kwamen dat hier in deze regio (het ging een beetje ten nadele van HF) toch de Veulveuh zijn domicilie heeft. Geboren, getogen en altijd gebleven zeg maar. "Maar". Tja, mijmerend onder de rook van viel ons ook op dat er voor dames zonder hondje eigenlijk geen zinvol leven meer mogelijk is. De HH zullen dit nog nader onderzoeken. Maar goed, hier kun je weer een punt van maken, je kunt ook doorlopen. Dus na vele omzwervingen en direct al eigen inbreng werd de watersnood bij HH dermate urgent dat op zoek moest worden gegaan naar een afdrijfplaats. Die werd gevonden bij een landelijk opererende benzine verkoop keten. Helaas had een mannelijk exemplaar de HH blijkbaar zien aankomen want ineens en puur toevallig moest dit exemplaar ook zonodig. Dat laatste is niet erg, de betreffende tijdspanne wel. De HH schoten wortel en moesten wel alle onzedige plaatjes van het magazine-rek aanschouwen. Het blijft wonderlijk hoeveel promptheden er op een voorpagina passen.

Niettemin kwam er uiteindelijk een verward heerschap uit de toiletten zodat HH zich kon opofferen om inzage te krijgen in de toiletruimte. Ach, de schade viel mee, dus na het bezoek van HH was het de beurt aan HF. Hoewel deze iets langer op zich liet wachten kon uiteindelijk met lege blazen de wandeling worden voortgezet.
Dat betekent dat na enige tijd in de buitengebieden Ransdorp kan worden bereikt. De HH zochten een beschut bushokje en deden zich tegoed aan eigen meegebrachtheid. Hierbij voortdurend gadegeslagen door een zogenaamd lezende dorpsgenoot. Gebruikelijk is hier dat men al bij 2 lege flessen deze retourneert en daarna een eigen wandeling organiseert.
Na pauze, fotoshoots en nog meer werd er verder gewandeld en zou de richting Zunderdorp zijn. Onderweg behalve een net-niet-verzuiping van HF en een moedige poging van HH om toch deze levensgevaarlijke hindernis te doorwandelen kwamen wij aldaar en alhier. De dominee geniet hier bijzondere rechten evenals heren in rode pantalon.
Tja, daarna is het speels zoeken naar de juiste route, het Noordhollandskanaal kan u hier begeleiden, passeert u nog de molen De Admiraal en dan bent u bij punt 4 van de route beland. Hier zult u moeten opletten, want dat verlangt de route beschrijving van u. Mis vooral het trapje niet in de flauwe bocht en na bochten, brugonderdoorgangen, etc komt u langzaam weer in bekende omgevingen.
U oversteekt wederom gratis maar nu vanaf een ander plekje.
Terug bij het station moet u nu wachten tot na 18.30 uur.
Hoe kunt u die tijd beter doorbrengen dan bier drinkend en nacho's etend?
Nou, u kunt ook blowin'in the wind en dat ook nog eens gratis.....

Raadt u inmiddels waar de HH geweest zijn? Nee, het is niet Haarlem. Hoewel de terugreis u wel hier brengt.
Goed, wij zullen het afgeven, het is onze hoofdstad, beter bekend onder de naam 020.

Voor people zoals wij is 020 Groene wissel (om onverklaarbare reden voorzien van nr 21) een welkome afwisseling en zeker een aanrader.

Wordt vervolgd....

Hieronder het live verslag van de gevaarlijkheid:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten