vrijdag 18 april 2014

Wij chaan naar Chaam, maar kwamen ook terug

Hoewel dit bewust slecht is geschreven is dit niet bepalend voor de rest van dit stuk want dit wordt alleen maar slechter. Een sub-titel zou ook kunnen luiden: waarom deden zij niet het klooster aan?
Niemand die het weet, wij niet en dat zegt heel wat. Maar alwetendheid is slechts een eigenschap, meer niet. Zoals ook vaak onderweg werd gedreigd met jas -uittrekking maar meestal bleef het hierbij.
Zoals gesuggereerd werd er gewandeld in de buurt, rondom en door Chaam. Hierbij werd de Chaamse beek zeker niet gemeden, hoewel werd gewaarschuwd voor na regenperiodes met kleddernat gras, dus dan hoge waterdichte schoenen aan.
Formeel gesproken was dit hetgeen vooraf geschiedde:
HH startte de Volvo S60, reed vrij rustig naar HF maar had geen rekening gehouden met de afwezigheid van goede vrijdag ochtend drukte zodoende kon het gebeuren dat aanbellen ten huize van
HF reeds om 9.21 uur geschiedde,  barre tijden herleven. Niettemin werd de deur geopend hoewel het fort nog gesloten bleek en kon HH eindelijk naar binnen. Hartstochtelijk was de ontvangst en dit
ondanks het vroege uur. Aangezien de route vooraf was benoemd kon formaliteit achterwege blijven en werd alras gewandeld naar de auto. HF kon niet nalaten om zand tussen de soepelheid te deponeren en zodoende werd het alom bekende " ik ben de schoenen vergeten" ritueel van stal gehaald. Het was maar goed dat HH in een dergelijk goed gemoed verkeerde, want anders had dit stuk heel anders gelezen.
Een minpunt van de route moet worden verteld: geen horeca onderweg.
18 km schoon aan de haak, natuurlijk nadat er gewandeld is. U dient in Chaam de borden in de gaten te houden inzake parkeerrituelen, want anders moet u in twee uur dit gedoe bewandelen en de auto weer ophalen. Een tip: achter de tweede kerk kunt u langer.

Eerst wat feiten:

Groene wissel nr. 429
18 km

Wanneer u deze tip volgt kunt u vrijwel direct bij knooppunt 93 de route oppakken en later via de kerkdreef Chaam verlaten. 93>71>41
Bij de Chaamse bossen gaat u naar 42. Daarna is het zaak om de beschrijving goed te volgen want er is gedoe in de aanduiding. Maar als het de HH lukt is het feitelijk voor iedereen weggelegd.

Ach, de beschrijving is bij de Groene Wissels te bekomen, dus wij gaan hier niet moeilijk over doen.
De beton platen schutting levert u een fijne school met onzichtbare maar wel hoorbare kinderen op. Dit geeft niks, u kunt er ongehinderd langs.

Tjee, wat is dit stuk slecht geschreven. Maar hoedt u, het kan nog erger worden. Ach de Chaamse bossen zijn er om doorwandeld te worden. Misschien heeft u net als de HH het geluk om in levende lijve herten te aanschouwen, nu eens echt in the wild en niet gearrangeerd door zomaar een persoon.
Wij pakken onze draad weer op bij 67 en gaan dan naar 66. Hier wat opletten, klein beetje maar.
Slingerend paadje met twee brugjes en gewoon verder wandelen. 63>61. Hier betreedt u de route langs de Chaamse beek, een bochtig graspad van ruim 1 km. Om u te entertainen treft u halverwege een Libelle bank aan. Daarna twee draaihekjes, zowel linksom als niet, en betreedt u de halfverharde bosweg alwaar u LA gaat. Tja, dan volgt in hoog tempo:
vele wilgen, houtwallen, een kleine KM, viersprong.
Heeft u dit met goed gevolg doorstaan dan gaat het over een brede grasbaan wat u een tijd kunt volgen. Tja, dan is 61 naar 91 de bedoeling en dat kunt u beter opvolgen.

Eenmaal in Chaam gaat u bij de Bredaseweg LA en wandelt u naar uw aankomstpunt. Onderweg ziet u vele ondernemers die hun pet ernaar gooien. Maar ach, wij zijn hier te gast.
Bij de auto aangekomen namen wij het restant van ons water in ontvangst.
Daarna was het vanwege veel te vroeg ten einde geen optie om Klein Amerika mat onze aanwezigheid te plezieren, zodat koers werd gezet naar Oud Alblas. Vanwege en wegens de goede weersvooruitzichten werd evenwel besloten de route naar Oud-IJsselmonde in te zetten alwaar uiteindelijk de vaste locatie kon worden bezocht.

Over de bieren geen woord, maar er waren eieren die naar goeddunken konden worden verorberd. Tevens werd in eerste instantie gezegd dat de fijne ballen voorradig waren maar dit bleek slechts uiterlijke schijn. Uiteindelijk werden echte ballen gekraakt en in hapklare brokken aan de HH ter verorbering gegeven. Dit lukte riant.

Dus veel vroeger dan gebruikelijk (en gewenst) waren de HH alweer thuis. Hier bleek dat de weergoden de HH weer voortreffelijk hadden bediend, want hoewel de HH slechts een piep klein dreigementje onderweg hadden bekomen bleek de regio Rotterdam veel beter te zijn voorzien van regenwater.

Tot zover......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten