maandag 7 april 2014

Kroegentocht voor mannen


Wandelen kan leuk zijn. Maar daar zult u zelf heel hard aan moeten werken. Gelukkig geven de HH trainingen op dit punt en deze zijn heel betaalbaar. U had niets anders verwacht? Wij ook niet.
Hee, welk een leuke start van dit verhaal. Ik wist het wel. Altijd eigenlijk al.
Vorige week niets verschenen. Dat kan kloppen. Voor het eerst in de geschiedenis van wandelende HH liet de ICT het afweten. Wellicht een XP kwestie?
Wat wilde het geval? HH was wachtende in de regio Maastricht om samen met HF drie dan wel meer landen te bewandelen en HF wist van niets. Sterker nog, hij bevond zich ook niet in de regio Breda. Zodoende was de wil er zeker, maar de technische mogelijkheden waren stukken minder. Maar het tekent de gemoedelijke sfeer tussen de HH dat deze week als ware er niets aan de hand een reguliere poging tot bewandeling van een deel van Nederland werd ingezet.
Wij willen u immers niet nog langer in spanning houden.
Zoals wel vaker kunnen wij niet genoeg benadrukken dat het plezier van beide kanten moet komen. Heeft u geen goede wandelschoenen dan heeft u ook geen goed weer. Heeft u slecht weer dan heeft u wel degelijk redelijke wandelschoenen maar zal het vervoermiddel u parten spelen.

Eerst nog even dit: een langere wandeling is aanstaande. De regio keuze en de periode keuze naderen beiden hun voltooing. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Deze week werd de Zweed bevraagd een route te doen richting Waalwijk. (de Efteling hoor ik u denken...).  Inderdaad, meer in de omgeving dan wel. Dus werd koers gezet naar de Wielstraat in Waalwijk, maar niet eerder dan dat HH nogmaals HF ervan probeerde te overtuigen dat niets boven een stukje sight seeing gaat. Aldus en meer geschiedde.

Niettemin wist HF op schalkse wijze deze queste van de HH te onderbreken en werd alsnog naar een startpunt gereden. Dit startpunt vormde de start van de wandeling, mogelijk is er sprake van een logisch verband.

Oh ja, de wandeling vindt u op routeyou onder de veelbelovende titel: Waalwijk udenhout 21.9 km

Ja, toe begon het. Schoenen verwisselen, apparatuur checken, aanmelden, wel of geen regenjas (geen!) en dan op pad. Terloops wat foto's makend en aldoende zit je ongemerkt vol in de wandeling. Geinig niet waar?

Ja, memorabel aangaande de lengte is de Klinkert, niettemin brengt je dit naar een buurtschap genaamd Giersbergen, alwaar in vroegere tijden zowel de was werd gedaan maar ook aan bier consumptie. Dus op medeleven van de HH kon worden gerekend.

Het gehucht verlatend zijn er vervolgens wandel mogelijkheden waarbij u gewoon via asfalt kunt gaan.
Oh, ja. De titel. Dat komt als volgt: wij hebben wel vaker gezien dat voor sommige personen de aanwezigheid van kroegen net zo'n beetje dat kan toevoegen aan een op zich best goede activiteit, waardoor sommigen overgehaald worden om actie te ondernemen. Dat betekent wel dat niet alle avontuurlijke paden gekozen kunnen worden.
De HH bedachten dat als u met uw herendames een wandeling zou willen ondernemen dit best kan op een dergelijke route. Hierdoor kunt u immers een koffie stop, een lunch break, een 16 uur moment en ook nog een etensmoment kunt inlassen. Hulde aan zoveel creativiteit.

Udenhout kunt u net als de HH aandoen en lekker een hammetje nuttigen voor het zwembad. Gadeslaan zal u ten deel vallen.

Daarna is het goedgemutst weer op pad om de route te voltooien. Schoorstraat, Oude Bossche Baan, Groenstraat. Willekeurig enkele hoogte punten benoemd.
Heide en rust valt u alom ten deel.
Wanneer u Baden Powell, Eftelingstraat en de Waalwijksebaan nadert is oppassen het devies. De HH waren zozeer afgeleid door the local gang (gemiddelde leeftijd 75) dat ongemerkt vele extra passen dienden te worden gemaakt. Daarna was de beer pas echt los en werd kris kras door bossen, heidevelden, etc gesleurd om zodoende toch de juiste route terug te vinden en dat lukte. Vlakbij het einde werd door de HH een verborgen schat ontdekt. Gereedschap om gaten mee te boren en zo. Wij vertellen het niet verder.




Hoewel Runkeeper deze specifieke wandeling niet wenst te ontvangen is dit wat wij deden:

24,61 km
5.02 uur
4,88 km/u
1508 calorieën

Er zal met man en macht gewerkt worden om dit lek boven water te krijgen. Wat denk deze hardloper wel of niet wel?

Daarna met hetzelfde vervoer weer naar Rotterdam alwaar in le Lion D' Or bieren en heftige ballen werden geconsumeerd. Maar dat geeft niks. Tot een volgende keer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten