vrijdag 16 mei 2014

Dorp aan de makreelmaas

Soms wandelen zij wel. Soms niet, dan weer op vrijdag, dan heel soms op donderdag. Is het in den middag of den helen dag? Nu weer alleen den middag. Kijk, op die manier is het logisch dat het aantal volgers minimaal is en blijft.
Niettemin en welteplus hebben wij een leuke wandeling in petto. Voor ons natuurlijk verleden tijd maar voor u beste lezers helemaal nieuw.
Wist u dat de transportmiddelen van de HH niet meer voldoen aan de standaard? Zo kan HH slechts minimaal remmen en is HF behept met bijgeluiden en moet hij nodig worden uitgelagerd. Bij HH is sprake van remschijven die erg minimalistisch van uitvoering zijn. Uit-ruiling tussen Citroen en Volvo lijkt niet de oplossing zodat het trekken van een portemonnaie de oplossing lijkt. Dat treft want HF heeft zich via de HEMA een nieuw exemplaar bekocht hoewel vrouwe Margreet een andere aanschaf locatie op het oog had. Neen, wij noemen geen namen.

Derhalve werd rond het twaalf uur de ophaalservice richting IJsselmonde gezonden alwaar HF hoogst verbaasd (in scene gezet) HH opwachtte maar niettemin alle spullen paraat had. Zo ook wandelschoenen dit keer.

HH maakte van de gelegenheid gebruik om een OOR-matig tijdschrift achter te laten, op die manier kom je er voordelig vanaf.

Helaas had HF geen vinyl voor HH dus een retourgift was niet voorhanden. Dan maar direct vertrekken en koers zetten naar de locatie genoemd Camping 't Vogelnest. Nee, wij noemen geen namen.
Vandaar uit werd schoenen gewisseld, de runkeepers ingesteld en
daar gingen de HH, latent aanwezig in dit landschap, maar het blijven fenomenen. De een wandelt en de ander ook. Soms synchroon maar meestal op vrijdag dus. Zo ook vandaag.

De route beleenden wij van Wegener Media, gzh en is getiteld wandeltocht 9. Overflakkee/Haringvliet/Stad aan 't Haringvliet en duurt met wandelen erbij 15 km.

Let op: Theehuis Aandehaven in Stad aan 't Haringvliet biedt u aan:
koffie met appelpunt (normale prijs € 3,45) voor deelnemers prijs € 2,75

Logisch dat de HH een dergelijk voordeel lieten lopen, blijft er voor u meer over.

Ach, wat zijn er veel zaken te vertellen. Zoals HF die de DREEF niet kon vinden. Maar HH wees hem op de juiste gang van zaken.
Ach, vanaf die tijd liepen zaken op rolletjes en wandelschoenen. Doorlopen en niet achterom kijken was en is het devies. De zeedijk zal u zeker plezieren aangezien u een hele tijd gedoemd bent deze te volgen. Dat geeft niets w
ant op die manier slaat u een deuk in deze wandeling.  Zodra u aangekomen bent in de STAD gaat u RA naar de haven en nuttigt daar uw boterhammen. Vergeten? Geeft niets. Zie onze speciale aanbieding hierboven. In de directe omgeving bevond zich toen wij er waren een oude Citroen maar het is sowieso niet de wandeling voor de volvo adepten. Behelpen is iets wat de HH zich vanaf dag een en later hebben aangeleerd. Het ware beter als u ook.

Na de STAD gaat u verder langs de zeedijk en wanneer het u mocht lukken om de windmolens te zien gaat u vlak ervoor naar links. De HH hebben dit ook ontdekt dus ontdek uw plekje.

Na de zeedijk RA en na ca 800m gaat u LA, Bolletjesweg, geen
junk gezien. U maakt daar een gezellig ommetje alvorens weer voor uw gevoel naar de bestaande windmolens te gaan. Hier komt u dan nog de voorbrug met stalen leuning tegen, gevuld met water RA.
U ontmoet dan de graskade die u beleefd maar resoluut ca 800m gaat bewandelen.  Aan het einde LA, na 1.5 km schuin R aanhoudend (tip: let op bordje Vogelnest) en vandaar kan het niet misgaan. Tenminste bij ons niet.
Na arrivatie bij het vertrekpunt wat nu ineens eindpunt bleek gingen wij snel ons weegs. HF bleek zijn runkeeper te zijn verloren, ergens onderweg. Nu geen tijd om te gaan zoeken want we moesten naar Willemstad. Aldaar bleek de terrasbuurman welbespraakt maar niet in staat om te rijden. Dit liet hij verstandig aan een ander over.
Wij namen Affligems en een sober bittergarnituur. Daarna hup naar huis.
Volgende week niet, maar daarna weer wel.
Gegroet.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten