vrijdag 2 mei 2014

HH koppen van Goeree


Wandelen doe je omdat het je verplaatst. Wil je liever op dezelfde plek blijven dan is dit niet de aangewezen activiteit. Overigens leveren de verplaatsingen van de HH toch wel vaak op dat na uren noeste arbeid de beginlocatie weer wordt bereikt. In die zin kun je afvragen waartoe het een en het ander dient. Wat daar nog bijkomt mag niet onvermeld blijven. Vindt u het vreemd dat deze artikelen soms de wenkbrauwen doe oprijzen? Wij niet. Wat geeft het allemaal zult u zeggen? Oh, U sprak nog niet. Prima, wie zwijgt leest verder. Hoewel meestal pas de vrijdag dezes wordt bepaald of, wanneer, waar en hoezo een wandeling zal plaatsvinden was deze keer al veel eerder overeenstemming bereikt over de route. Gek maar wel zo fijn. 19 km wandelen bij Ouddorp, waarbij als leidraad een groene wissel met een nummer 265 werd gehanteerd. U weet inmiddels echt wel dat de HH niet per bus, maar als u het wilt weest dan zo beleefd een passende vergoeding aan de chauffeur aan te bieden. Voor niets gaat n.l. nauwelijks de zon op maar bussen verbruiken energie (fossiel) dus u moet vanuit uw geldbuidel aan de bak.
De HH Volvoo-den naar de plek des onheils, lieten zich bij aankomst in Ouddorp dirigeren naar parkeer genot en aldaar werd de auto neergezet en later ook achtergelaten. Overigens mag niet onvermeld blijven dat HH dit keer niet koos voor de directe verbinding maar zich echt als een toerist gedroeg en wel via Oostvoorne en Rockanje naar de bestemming reed. HF onderging deze torture gelaten maar onderhuids broeide het een en dito ander.
Na de start kwam HF eindelijk uit de kast en gaf aan dat hij voortaan liever de route leest wanneer de andere H de verhalen schrijft. Hier plukt u de vruchten van.
Ach, de kerktoren is duidelijk hoewel verderop een kleiner exemplaar te bekijken is. Wat een wetenswaardigheden zijn aan de route beschrijving toegevoegd. De HH zijn nog bezig om het allemaal te verwerken. Mogelijk gaat dit nooit helemaal lukken. Maar hoe dan ook loopt u Ouddorp uit via de Klarebeekweg. Wist u dat er toeristen verblijven in deze regio? Veelal oosterburen hoewel Belgen zich hier ook wensen te verpozen. Het is immers bijna om de hoek. Als u eenmaal onder het Blomwegviaduct bent gegaan, waarbij u dezelfde route deels tegengesteld aflegt komt u na een knikje, houten hek en info paneel op een dijk waarna u eigenlijk vrijwel direct RA gaat de Oudelandse Zeedijk op.
Hier heeft u overzichten wanneer u met de ogen open wandelt. De
HH bedienen zich van deze methode. Onderweg passeert u EEN bunker ;( (wat geeft het, tussen Den Haag en Katwijk kunt u vele bekijken, sommige vers uitgegraven).  Wanneer u deze dijk helemaal bent afgelopen steekt u een drukke weg over (dit laatste is een schromelijke overdrijving want ten tijde van de grote oversteek door de HH was er niemand te zien, behalve een paar iemanden op een fiets, dus helemaal geen drukke weg). HF wist feilloos de plek te bereiken waar u als ware het een avontuurlijke onderneming door het struweel uzelf een weg moet zoeken. U bereikt een rustig asfaltpaadje langs de Westduinen en kunt hier ca 1 km wandelen. Hoe leuk! Wilt u een wind laten dan is dit het moment want u kunt LA de Boutweg op. Alhier werd een grasmaaiende zoon uitgelaten door de alsmaar streng toeziende moeder. Na ca 200 m gaat u RA door en langs en over een slagboompad wat mede mogelijk is gemaakt door de EU. Ja, in Brussel is men goedgezind met ons wandelaars. Onderweg treft u een expliciet voorbeeld wat er gedaan dient te worden met een bepaald automerk. Hulde voor dit initiatief. Wat de HH betreft zien wij dit verschijnsel graag voortaan bij iedere route. Aan het eind komt het leukste stuk van de route, te weten enige tijd deelgenoot worden van het gemotoriseerde verkeer op de asfaltweg. Wat hebben we van dit stuk genoten.
Jammer dat bij het kruispunt alweer afscheid moest worden genomen en wij RA gingen. Dit uitlopend kwamen wij terecht bij een uit de wind bank alwaar de lunch werd genuttigd onder het genot van een boterham/puntje en bronwater natuurlijk. Na deze onderbreking werd het tijd om verder te gaan.  Dit lukte aardig.
Groenedijk 1 km, schuin LA en na een hek richting strand(tent) en daarna RA. Ondanks de waarschuwing over het optrekkende water kunt u wat ons betreft gewoon de route volgen en enige tijd de waterlijn volgen. Bij paal L40/12-25 verlaat u tijdelijk het strand om vanaf de dijk van hele mooie uitzichten te genieten. Links, rechts, vooruit en van achteren. Dat laatste lukte de HH niet. Bij een arrangement van banken gaat u weer naar het strand en wandelt u een ca 500 meter alvorens weer door de duinen dit achter u te laten. LA (Middelduinpad), een snoezig doorsteekje kunt u meenemen, maar hoeft niet. Wij vonden het een van de hoogtepunten van vandaag. Ja, de rontonde bij de blankersberg
(wij discrimineren niet) rechtuit en zie daar: u loopt Ouddorp weer in. Hoe bestaat het? Doe je daar al die moeite voor?
Ach, de Marijke weg biedt nog wat vertier, want is alleraardigst. Maar ja, meer valt er niet te vertellen. Wij deden nog een keer het volledige centrum aan alvorens terug te keren naar de auto.
Aangezien het zeker te vroeg was om te bieren werd vaart gezet en richting gekozen naar Rotterdam alwaar onder het toeziend oog van een bekende van Brienenoord brug en nog een genoten werd van flesbieren en verse kleine pikante gehaktballen.
Tot dusver niets nieuws. Daarom de volgende keer verslag van een wandeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten