zondag 19 april 2015

Ton Markesepad maar nu door de HH

Wat is dat toch met dat wekelijkse wandelen? Wat werd laatst
beweerd, sinds 2005? Ja, mijne leesdames en heren. Zolang vind er al een wekelijks ritueel plaats, soms iets meer, soms wat minder.
Dat betekent ook dat het inmiddels meer dan 10 jaar geleden is dat de HH besloten hebben om voor hun lezers een min of meer wekelijks genot aan te bieden. Dat zij hierbij steeds een wandeling moeten doorstaan en ter afsluiting moeten bieren en bitteren mag wat ons betreft geen naam hebben.


Aangezien de afgelopen tijd een "geen met de eigen auto
wandeling" erg goed beviel is wederom gebruik gemaakt van de NS aangevuld met RET transport. Zo kon het gebeuren dat HF ergens in het midden bij de 1e klas gevestigd was terwijl HH pas later aanschoof. Niettemin wisten beide HH zonder noemenswaardige moeite elkaar te lokaliseren. Dat hierbij de verschillende haardossen een voordeel bieden moge duidelijk zijn.

HH had ook melding gemaakt van een zekere Ton Markese maar
het is aan HF te danken dat genoemde tocht nu toch ook echt werd bewandeld. Dat betekent in ons geval starten in Nieuwerkerk aan den IJssel maar andersom, d.w.z. vanaf Rotterdam centraal bemogelijkheidt zich ook.
Het lijkt ons wel handig dat u vooraf deze beslissing neemt, tijdens het wandelen vergaat u al snel de lol van het voortdurende wisselen.

5 over 11 vond het ontroerende weerzien plaats en toen kon het avontuur beginnen. Wij mogen in dit geval niet teveel van de route prijsgeven aangezien hiervoor de beurs geopend moet worden. Vandaar dat een eigen kaartje uitkomst kan bieden, dit keer zelf gemaakt door HF.
De globale route gaat via Nieuwerkerk aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Kralingse Veer en wat lokale bebouwing naar het centraal station van Rotterdam.

Het totale traject is ca 23 km, maar kan in delen worden gelopen. Wij deden een deel maar dan gelijk alles. Tja, wel zes minuten in de trein en daarna ging het. Het station verlatend en langs het oude echte station wandelt u naar de 's-Gravenweg. (*). Dit hoeven we niet zo op de schrijven aangezien de weg gedurende enige tijd uw houvast zal zijn. (*): deze weg is zeer oud en wandelde zelf ooit van Gouda naar Kralingen. Wij kwamen alwaar men Wout kende. Het rondje Hitland is een eigen keuze. Het mag langer, korter en ook helemaal niet. Voor de HH is het helaas een zeer bekend deel dus werd een weinig ervan meegenomen. Daarna wandelt u stevig door en pas bij Capelse brug gaat u de wijk 's-Gravenland in, een voor de HH zeer bekende locatie en omstandigheid. Weet dat men daar in uw wijk investeert. Tja, via het Kralingse Veer (alwaar vanaf de 14e eeuw een pontje heeft gevaren tussen Kralingen en IJsselmonde) en het Rivium werd dan de IJssel bereikt ter hoogte van de van Brienenoord. Daar kregen wij en u een alleraardigste blik op andere bekende horeca. Genoemde rivier is inmiddels gereinigd zodat u er klakkeloos langs kun lopen.
Daarna is het langs de maas boulevard richting de Markthal en het centrum. De HH deden daar hetgeen hun goed uitkwam. Komt u voor de eerste keer dan is volgen van de beschrijving wellicht handiger. 
Uiteindelijk langs een lichtschip met terras, een brug volledig door het water werd de binnenweg bereikt, oud en nieuw.
Wij kozen voor inspectie van de horeca en een bekend bierlokaal viel bij HF door de mand vanwege de niet-stoelen. Dus toch maar naar de bekende Belg alwaar buiten werd begonnen maar binnen werd geĆ«indigd. 
Het grappige was wel dat de HH drie bieren pp kregen i.p.v. de gebruikelijk 2 p.p. Dat hierbij de rekening hoger uitviel was een prettige bijkomstigheid. Wij konden schuldenvrij het weekend in.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten