maandag 27 april 2015

Schuitje varen, biertje drinken



Soms borrelen tijdens het borrelen na een wandeling mooie plannen op. Vorige week waren de HH het enorm eens over het feit dat de afgelopen wandelingen kunnen bogen op aangenaamheid. Niet alleen vanwege weersomstandigheden etc., maar ook het feit dat geen automobielen hoefden te worden bestuurd. Maar aangezien de wandelkeuzemogelijkheden in de buurt niet onuitputtelijk zijn, werd het plan geopperd om van Dordrecht richting Rotterdam te lopen. HF wilde wel een uitstippeling doen.
Om in Dordrecht te starten, moet men eerst in die plaats arriveren. Er werd gekozen voor de Waterbus. HF bij de Erasmusbrug aan boord en HH, aangezien zijn stoere Zweed een bezoek aan de garage nodig had, bij Krimpen een opstap. Gezamenlijk vrij snel bij Dordt op de Merwekade er af, want er waren geen gegadigden de halte Papendrecht. Al snel bleek dat er voor Koningsdagbezoek door wat leden van de Oranjefamilie wat voorbereidingen in gang waren gezet. Dat hinderde een groep Italianen en Duitsers niet om naar hun respectievelijke gidsen te luisteren.
Onder het genot van zon en uitlaatgassen ging de wandeling mooi verder. Indien gewenst, kan u als lezer op verzoek de straatnamenlijst worden toegezonden. Vooralsnog vragen we uw aandacht voor het bijgeleverde kaartje. Wat diende zich in het begin zoal aan? Toeziende poeze-ogen, veel stoffen en oude meubels die graag aan elkander gekoppeld wilden worden, stoomboten (zie maar ginds), achterstallig dakonderhoud en natuurlijk de spoorbrug met de daarnaast gelegen gewone brug, waar de HH gebruik van maakten om in Zwijndrecht terecht te komen. HH wist van de daar aanwezige kermis te vertellen, dat die nog niet in volle gang was. Net als, zoals later bleek, die in Hendrik Ido Ambacht. Enfin, langs het Walburg-winkelcentrum.Aangezien er geen DamesHeren bij waren, konden we niet anders dan dat Walhalla negeren.
Ja, en al keuvelend ben je dan ook zo maar weer Zwijndrecht uit. Iets eerder dan eigenlijk de bedoeling was, kwamen we, na fraai uitzicht op stringcontouren, op de Vrouwgelenweg terecht. Deze wordt geflankeerd door huizen van diverse pluimage. Ook kregen we uitzicht op een uitzichttoren. Vlak bij een gevaarlijke oversteek (niet in het minst vanwege de aanwezigheid van drie vrouwen, waarvan eentje met ingekorte broekspijpen) hadden de makers van het muurtje met hekwerk er een zootje van gemaakt.
Maar blijkbaar is men zo in H.I. Ambacht. Na wat omzwervingen en een oude Volvo kwamen we dan op de Kerkstraat. Inmiddels had HH even gecheckt of het geluid van zijn telefoon wel aanstond. De garage of iemand van de garage zou kunnen bellen met nieuws; al dan niet van de goede soort. En jawel hoor, daar gaf het zojuist genoemde apparaat geluid. Echter niets dat op de garage leek. Zo kwamen de HH dan aan in een parkje in Oostendam. Het pand op de hoek had pas geleden visite gehad van een automobiel, waardoor stutting en dergelijke nodig bleek. De vuilnisman zette de kliko langs de weg en liep een stukje voor ons uit en later achter ons aan. Bij de kwekerij aan de Oudelande was wat commotie tussen een vrachtwagen met een bord Werkverkeer en een vrachtwagen, die ook aan het verkeer deelnam voor z'n werk, maar daar gewoon bescheiden over was. Langzaam maar zeker doemde het Oosterpark van Ridderkerk op. Vrij snel na de midgetgolfbaan kregen de HH de behoefte om het grondwaterpeil iets te laten stijgen.
Zodoende kon een tiental meters verderop op het gemak op het bankje plaatsgenomen worden. Daar werden de bammen en het water gretig naar binnen gewerkt. Inmiddels was ook duidelijk geworden, dat de HH-Volvo op korte termijn een nietmeerHH-Volvo zou gaan zijn. HH kon wel tijdelijk de beschikking krijgen over een ander automobiel. Daarvoor diende hij zich wel weer in Krimpen te melden. Na kort overleg besloten de HH niet verder te wandelen dan Ridderkerk en daar de Waterbus te nemen naar de plek, waar HH die ochtend was opgestapt. Zo gezegd, zo gedaan.
Maar eerst nog even een stukje door Ridderkerk. Een aantal eenden in de wei met een vreemde erbij; geit met bamboe; veel BX; tierlanteinen; gesloten katten- en egelshotel (geen personeel); boekuitleen: dit alles en nog veel meer aan de Ringdijk. Dan de overtocht. De auto in kwestie was nog niet beschikbaar, zodat de HH met de boot verder naar Rotterdam togen. HF pikte zijn fiets op en gedrieën op naar horeca. De meneer, die samen met zijn fiets op de grond ging liggen, had niets, zei hij. Met in het achterhoofd het genot van het genot op het Westerpaviljoenterras, streken we wederom daar neer. De laatste glazen Triple d' Anvers vielen ons ten deel. Bitterballen, La Chouffe, en de Koninck maakten het af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten