zondag 27 oktober 2013

Wandelen en toch met de trein


Welk een zonderlinge titel doet u vermoeden? Het ligt enigszins gecompliceerd en al dus. Vorige week werd in de slome hersenmassa's van de HH ontdekt dat het na jarenlang proberen toch lukt om dwangmatig wandelen (stelt  u zich hierbij een wekelijks ritueel voor) te onderbreken met een treinreis. Althans, dat hoopten de HH.
De praktijk is altijd weerbarstiger en aldus bleek dat er gewoon gewandeld diende te worden en dat achteraf als kers op de taart zo u wilt frikandel op het hoofd of motorolie door het haar er slechts enige sporing diende plaats te vinden om terug te geraken bij het vertrekpunt. Bijkomend voordeel bleek ook het feit dat er dan niet terug gewandeld hoefde te worden.
Nu als er iets kan zorgen voor terugdringen van wandelingen dan heeft u de HH.
Wat bleek? HH tikte op het weeoweeowee een term in als wandelen ca 20 kilometer en wat bleek: oppoppend verscheen hierbij o.a. NS-wandeltocht Fort Vuren. Kijk, dat tekent een beeld van een bedrijf met visie. Kunnen we b.v. in de herfst niet rijden omdat onverlaten bladeren op de rail deponeren dan kan men gewoon naar deze wandeltocht verwijzen en komt u toch in Gorkum en de echte liefhebbers in Gorinchem.

Voor de HH niets nieuws. Gewoon eerst wandelen en daarna met de trein terug. Mogelijk kan de beschrijving hier eindigen maar aangezien de HH stapels foto's hebben gemaakt en onderweg fenomenale ontmoetingen hebben plaatsgevonden, waaronder een
anonieme weerman in opleiding te Vuren. Het was de HH al snel duidelijk dat de opleiding nog in de beginfase was, gezien de onzinnigheid van de voorspelling dat wij EN een paraplu moesten hebben EN dat wij regen kregen. Beiden waren niet waar, een enkele wel.

Niettemin, HF had besloten om in Griekenland te parkeren en vandaar moest er aldus eerst naar het station van Gorinchem worden gelopen, voor de HH een niemandalletje.
Oversteken en kijk uit is het devies. Over een lange en een korte (hee dit lijkt op de HH) gaat u rechtsaf de omwalling op en kan het allemaal gaan beginnen. Eerst met wat regen maar allengs met wat minder regen en wat verderop met helemaal geen regen.

Bij de Dalempoort kunt u het geheel verlaten en wachten u de uiterwaarden. Rechts van u ligt de Waal, maar dat went snel. Via en door Dalem wordt Fort Vuren bereikt, noch voor de HH noch voor anderen bezichtbaar. Voorbij het fort richting de steenfabriek, nog
steeds de Waal rechts maar inmiddels is u dat niet meer opgevallen. Langs hondendressuur gaat het naar Vuren alwaar u reeds na 25 meter komende vanaf de naamgever links gaat en zult zien dat de molenlaan en feite de molenweg pretendeert. Maakt niet uit, in Vuren kunt u voor € 7,50 patat en
4 keuze snacks bekomen. Wel zelf ophalen. Onderweg maakt u kennis, weliswaar aan de overzijde, met de opslagplaats van de boekenkist van Hugo, u weet wel, niet tevreden met een verblijf in een kasteel en dan op slinkse wijze ontsnappen, foei!

Door deze levendige badplaats gaat u dan verder, u probeert zo nu en dan de molenweg te vermijden en overstekend doet u de A15 en de Betuwelijn. Ook een onbekend fenomeen is dat men om de targets te kunnen halen nu ook lege treinen heen en weer laat rijden.

Bij het Lingebos raakt u slechts zijdelings betrokken maar onze winnaar is bank 1. Heerlijk en wij zagen een orca uit het water komen, echt waar.


Ach, via enig geslinger, Broekse Sluis, Spijkse kweldijk e.d. heeft u de zuiderlingedijk aan de linker zijde. Eindelijk mag u weer omhoog en bij de bushalte (appeldijk voor intimi) gaat u na een sluisje naar beneden. Aldaar sluit deze route aan op hetgeen de HH in een vorige hoedanigheid al hebben bezocht. Moerassig, waterplassen, vogels, wandelen over plankjes zijn zo maar wat termen die ons te binnen schieten nu wij hier achteraf zo rustig over mijmeren. De schoenen raken goed gevuld met modder, wij deden nog een eigen inbreng , zoals gebruikelijk, maar vonden dan toch de ontsnapping. (tip: wandel nog iets verder naar rechts). Via Asperen, door de HH op spectaculaire eigenwijze doorwandelt gaat u niet helemaal via Heukelum dan toch linksaf langs de Linge en later rechtsaf over de Linge naar Leerdam. Aangezien de treinreis zich aandiende en de HH wel willen wandelen maar niet gedwongen willen stilhouden werd nog even goed de pas erin gezet en kochten beiden een kaartje en konden even later plaatsnemen in een concurrerend voertuig.  Verrassend was de aanwezigheid van de controleur heer maar dat bleek weinig toe te voegen. Weer hebben wij twee ongebruikte kaarten in de aanbieding, geldig op heel 25-10-2013. Doet u een bod, noemen wij niet onze vraagprijs.

Terug bij het station na een voortreffelijke maar wel lange rit werd
begonnen met de terugwandeling naar de Griekse hoofdstad.
Onderweg was reeds besloten dat we weer in en nabij (Oud)-Alblas Krom zouden vertoeven, dit keer met zonder omwegen besteld voorjaarsbier, witbier en natuurlijk de voortreffelijke kwekkebookheden.

Tot zover.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten