zondag 15 juni 2014

Lopen of wandelen


Soms lopen dingen anders dan je in gedachten had. Dan kan gelden voor vakanties en het leven in het algemeen, om maar eens een paar voorbeelden te noemen. Zo zouden de HH gaan wandelen, wat op zich niets bijzonders is. HH had een route uitgekozen en HF zou ophaaldienst doen teneinde in de buurt van Lisse de omgeving te gaan verkennen.
De bollen zijn inmiddels van hun lastige bloemen ontdaan, zodat dat geen belemmering hoefde te zijn. Maar u raad het waarschijnlijk al; het liep anders. En dat omdat de automobiel dat ingezet zou gaan worden, af en toe niet lopend te krijgen is. Goede raad is vaak duur, maar de HH hebben wat dat betreft regelmatig kredieten opgebouwd, zodat soms voor een hebbekrats of nog minder de benodigde oplossing voorhanden is. HH deed duiten in een zakje en toen kwam een wandeling van Ommoord naar Delft als winnaar daaruit te voorschijn. Maar die hebben jullie in januari toch al gedaan? Ja, maar dat was tijdens wat minder plezierige weersomstandigheden.

 Daarom ontmoetten de kloeke ridders elkaar op het koninklijke  NS-station. Eerst deed HF een dappere maar bij voorbaat gedoemd te mislukken poging on HH niet te herkennen. Op aandringen van deze laatste kwam het er toch van, zodat HH onder toeziend oog van HF de OV-chipkaart een opwaarderend zetje kon geven. Alvast voor de terugreis, snapt u? Genietend van zon en andere mooie dingen liepen we Ommoord uit langs kunst en levende wezens. De ezels die we deze dag tegenkwamen, wisten niet van "Het is blauw en het..........". Vandaar ook geen gebalk. Wel vrolijk gekir van bootjesbevaarders en de buurt van het Spoorwegtunnelkunstwerk. Ook verderop bij de klimtoren was het een vaardrukte van jewelste. En ook inlineskatsters en -skaters. Sommigen  hadden zelfs al gefietst. Het applaus vanaf het viaduct bij Bergschenhoek bleek toch niet voor de HH te zijn, maar voor iemand die dacht dat de Roparun nog niet afgelopen was. Toch raar dat we trouwens weer niet op de goeie dag bij de 6 junistraat en de 5 meistraat langs kwamen. Komt waarschijnlijk door de ietwat haastig genomen keuze van deze route. Maar het ritueel van geld opnemen bij de plaatselijke ABN/AMRO hielden we in ere, ook al hadden veel auto's moeite met het passeren van de geparkeerde vrachtwagen. We willen u nog even deelgenoot maken van de kennis omtrent de uil.
 Deze zat vandaag weer niet in de Olmen. Konden we lekker doorlopen naar de meneer die met milieuvriendelijke menie bezig was en de oplegger waar men zomaar bevolkingsonderzoek zou kunnen doen of laten doen. Op de Huijgenslaan in Berkel en Rodenrijs wist een mevrouw, die haar tuinplanten water gaf, ons te vertellen dat het een goede dag was. Klakkeloos namen we dat aan en bevestigden dat op onze beurt. In het winkelcentrum stond een gifgroene Eend en bij de ING dekte men de flappentapper toe en waren de airco's buiten neer gezet. Dit weerhield ons er niet van om zonder dralen de Gemeentewerf op te gaan. En waar we de vorige nog een uitstapje deden bij de schaatsuitbeelder, kozen we nu direct naar de Groenekade te gaan. Maar voordat we daartoe overgingen, namen we onder het viaduct maar even een paar slokjes water per persoon. Nog even doorlopen en we zijn bij het alleenstaande huis, wat ook nog eens te koop is. De trimmevrouw koos voor schaduw en wij keken even naar een gevecht tussen twee eendedames. Ja, en toen werd het tijd om etenswaren te gaan nuttigen en ook opeten. HH de bruine boterhammen en HF witte bollen.
De HH waren niet op de hoogte van het feit dat in deze omgeving, naar belgies broodautomaatvoorbeeld, komkommers, paprika's en snijbonen automatisch te koop werden aangeboden. Deze week voor het laatst, maar toch. Was lekker geweest bij de lunch zo'n gekoelde komkommer, maar helaas te laat aangeboden. Pijnacker: way to go!!!! Op de Rijskade mochten we kennis maken met het fenomeen mensdoorpaardfopperij. Paarden hadden zebrapakken aangetrokken om ons in de war te brengen. Nou, ternauwernood konden we de schaamte voorkomen. De oma stond te bellen met de fiets in de andere hand; de opa groette en de kleinzoon voorzien van een brede glimlach deed dat ook, maar een tikje enthousiaster. Nadat we een tijdje in oog in het zeil hielden en het jonge eendje door de ganzen werd vrijgelaten, zodat het haar moeder tegemoet kon snellen, liepen we richting P4 en de bijpassende volkstuintjes. Daar was iemand bezig met les drie van Hoe bouw ik een piramide. Aangezien we wel zin hadden om niet een heel stuk asfalt te gaan bewandelen, doken we het krekengebied van de Bieslandse Polder in. HF wist HH iets te vertellen over rokken en hokken.
Nog even een stukje door de Delftse Hout, waar we even schaapjes telden en toch niet in slaap vielen. Mensen deden aan teambuilding, maar erger was, dat een grote groep oudere mensen op het punt stonden te worden ontvoerd door een man in een uiterst saai grijs pak. De HH zeiden er wat van. Over het pad met allerlei gedichten en wetenswaardigheden over vogels en zo de binnenstad van Delft in om uiteindelijk op de Beestenmarkt neer te vleien.Daar bespraken we van alles. We zwichtten voor de charmes van de bediensters en lieten, naast vlaamse frieten, Jupiler, Leffe Blond en Hoegaarden Witbier aanrukken. Het klokkenluiden bleek niet ter ere van HH te zijn, maar een voor een stelletje wat net getrouwd was. Dankzij de NS werden de HH, HF interzittie en HH interstaattie, naar Rotterdam terug gebracht. Volgende week zou het zomaar kunnen gebeuren, dat de HH Sint Servaas en zijn stad gaan opzoeken. We houden u op de hoogte.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten