zaterdag 7 juni 2014

Van die HH-dingen ja


Er zijn van die dagen dat niets hoeft. U kent het wel, je wordt wakker, je staat ooit eens op, neemt een bakje koffie en de krant mee en installeert jezelf in een heerlijke stoel in je heerlijke tuin en geniet. Wat kan het leven toch mooi zijn. Oh ja, je hebt een legitieme vrije dag, je realiseert je de hectiek op kantoor en je denkt er het jouwe van. Op dat soort dagen besef je ineens dat werken wellicht niet het doel is waarom de mensch hier op aarde terecht is gekomen en niet op Saturnus bv.

Behoort u tot de bovenstaande soort dan is verder lezen wellicht niet zo'n goed idee. Want de HH in kwestie zijn van het soort waarbij gedrevenheid in alle aderen en uithoeken van hun lichaam is terug te vinden. Niets wordt hierbij aan het toeval overgelaten, ook het toeval an sich niet.
Nee, de HH staan op met een druk op de geest en weten dan direct: ach, het wordt weer zo'n dag. Alles moet, niets mag en er is zeker geen lanterfant in de buurt.

Hoewel er enige onenigheid was in de te volgen route, dat mag volgens de regels, waarbij er eenmaal mag worden veranderd van route-planning. Dus volledig voldoend aan het reglement werd besloten om Breda en omstreken met rust te laten en op pad te gaan naar het meest begeerde HH-land. Hierbij was een ding vooraf duidelijk. Wie A zegt loopt de hele wandeling uit.


HF bleek in het bezit te zijn van een geheimzinnige getallen reeks die hierna volgt:

61,64,85,86,87,1,5,6,7,27,29,91,90,89,83,84,12,10,76,62,61

Sommigen beweren dat het gegevens zìjn die naar een verborgen schat voeren is dit nimmer bewezen. Dat er evenwel geheimzinnigheid schuilgaat achter deze getallen blijkt wel uit het feit dat HF de gegevens niet zichtbaar maar slechts alleen hoorbaar aan HH kenbaar maakte.

De auto werd in eerste instantie beschaduwd maar mede op aanraden van HF werd besloten om deze naast een grote stapel reserve banden te parkeren. Altijd handig voor de terugweg. Dit betekende eveneens dat het interieur bij terugkomst niet al te zeer de koude zou bevatten, hetgeen niet best voor de dan verwarmde spieren zou zijn.
Om dit argument kracht bij te zetten is het ter discussie op dit medium terecht gekomen. Wij zijn benieuwd of u de visie van de HH kunt delen.
Tja, daarna was het schoenenwissel maar mede op aandringen van HH werd overgegaan op uitbreiding van het ritueel en werden ook circa halverwege de broekspijpen enige ontritsingen verricht waarbij aardige vondsten tevoorschijn kwamen. Ook hiervoor geldt: gaat dat zien!

Ach, over de route kunnen wij uitgebreid verslag doen en aldus zal geschieden.
Ten eerste de omgeving. Die was van nature al mooi maar de aanwezigheid van de HH maakte het plaatje helemaal af. Omdat u zeker kunt denken "ja ja", voor de positief ingestelden, of "het zal wel"voor de halfleegglazen onder u hebben wij ook dit statement van bewijzen voorzien.

Om de moed erin te houden werd begonnen met de wandeling waarbij aan het begin werkelijk overal een bank ter neerzitting werd aangeboden.
Wij althans sloegen dit over en hadden een rap tempo meegenomen waarbij natuurlijk HF weer sneller en meer zou gaan lopen dan HH. Maar dat is hun beider lot.

Wij genoten van de omgeving en het landschap, hoewel niet noodzakelijk in die volgorde. Het kon zelfs zijn dat een mooi stukje verzorgingstechniek de HH in vervoering bracht. Wat een automaten-distributie niet allemaal vermag....

Daarnaast kwam een waarschuwingsbord de HH meer dan gelegen want aan buik - broekloop bewaren beiden levendige herinneringen.

We hebben van de onderweg route wat herinneringen bewaard die we graag met u willen delen, vandaar dit stuk proza in feite.

Een aardige stop is bij Wolfsheuvel.


U vindt hier een schaduwbank maar geen prullenbak. Die zijn trouwens onderweg niet ruim voorhanden dus zelf meenemen is het devies. Er zijn kleine modellen verkrijgbaar via het internet.
Bijna weer terug bij de auto waren de HH getuige van een spectaculaire aanhouding van het boevengilde. De spionage foto willen wij u niet onthouden, wel spreken wij af dat u na het bekijken ervan direct dit deel van de route verwijderd.




Aan het eind van de wandeling kregen beide HH een brok in de keel. Want hoelang is een chinees en was het geleden dat een in Holland cafe was bezocht en getrakteerd op de altijd fijne aanwezigheid van de HH. HF keek HH aan met een blik waarbij HH niets anders kon dan toegeven en een extra € 25,- euro biljet in de tank van de zweed deponeerde en met veel plezier dan toch naar deze gelegenheid werd afgereisd. Eenmaal daar aangekomen, waarbij HH onderweg het onderstel van de Zweed nog even testte op aanwezigheid konden wij plaatsnemen op een zonovergoten terras. HF eerst vol in de zon om te zorgen voor een dieprood gelaat. Toen dat moment eenmaal was aangebroken kon ook hij met het gezicht uit de zon. Tip: neemt niet teveel geld mee in deze horeca gelegenheid, het zal u alleen maar hinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten