dinsdag 4 november 2014

Niet naar Veghel

 


Kan het toeval zijn? De HH besloten eenduidig om niet naar genoemde plek af te reizen en op het journaal blijkt zowel het een als het ander aan de hand te zijn. Zoiets kan alleen de HH niet gebeuren. Wij wensen iedereen sterkte met het onderzoek en mocht de hulp van de HH gewenst zijn: niettemin dank maar neen.
Neen, wij vertrokken naar Boxtel, alwaar gps ons wilde laten starten bij een benzine pomp voorzien van een bekend merk. Dat mogen wij hier niet noemen. HF was vergeten om bij de standaard ochtend check des voitures ook de inhoud van de benzine tank te controleren. Alzodoende kon het gebeuren dat wij toch enigszins met een bedroevend laag peil in Boxtel aankwamen. De redding werd geboden maar niet te veel aangezien de en zeker met name de HH de prijzen in de gaten moeten houden aangezien zij zelf de wandelingen sponsoren. Nee, niet naar Veghel.


Enfin en niettemin, aangekomen werd een ritueel gestart, HF kwam sneller op gang dan de week ervoor en de wandeling kon beginnen. Helaas zonder regen deze keer zodat de paraplu (nieuw bij een der HH) niet hoefde te worden getoond.

Direct al ingrijpen in de route zorgde ervoor dat we al snel langs de suburbs van Boxtel konden geraken. Onderweg was er nu wel gelegenheid tot kiekjes maken en van die gelegenheid werd door HH regelmatig en door HF minder gebruik gemaakt, hetgeen ook zo was overeengekomen. De route zelf is hieronder getoond maar kan natuurlijk ook van gpswalking worden opgehaald en in een hiervoor geschikt apparaat worden geladen. Als u goed kijkt kunt u bij de artistiek verantwoorde prent ook HH ontwaren als vormde hij deel van en maakte er hoe dan ook integraal een onderdeel van.

Wat wij onderweg allemaal tegenkwamen is eigenlijk niet te vertellen. In eerste instantie volg je gewoon de loop van het water terwijl je zelf ook loopt. Hoe mooi is dat? Men houdt in deze omgeving van een lokaal drankje waarvan de HH vermoeden dat de vertaling juister zou zijn melf. Maar verbastering is alhier meer gebruik dan elders. Een fraai doorkijkje werd de HH gegund op een straat met diverse volvo's. Kijk dat geeft de burger en de HH weer de moed om door te gaan.
Van het uitzicht kon hoe dan ook worden genoten. Van de dieren trouwens ook.

Enige tijd verderop wordt u door Liempde verplaatst alwaar de HH gebruik maakten om ook de kerk te bekijken. Eigen inbreng is altijd aanwezig en op de loer liggend.
Na dit kloeke uitstapje kon de route worden vervolgd. Langs een eerste station van een aan de HH bekende spoorlijn werd kort gekiekt en kon het verder. Wacht u niet op de trein, wachttijden kunnen behoorlijk oplopen.
Doet zoals ons en ga lekker verder.
Vanuit Liempde komt u terecht in een een meter hoge vlek die benaamd is met Vrilkhoven. Men doet
pogingen om u dit uit te leggen maar zonder deze kennis kunt u ook naar het einde wandelen. Vanuit genoemde spot kunt u verderop honing kopen. Onderlinge prijsafspraken fixeren dit op € 3,50 voor een potje van dit goed waar de imker ook een rol in speelt.
Daarna ervaart u het groene woud in al zijn pracht en dat moge gezegd, geen woord teveel hierover. Heel fraai. Dat de verkeersborden van 29 naar 30 gingen had ander oorzaken. Fraaie huizen en mooie lanen. Na doorsteking volgt dan weer de open natuur en de Heerenbeek, ons op het lijf geschreven. Ook hier bijzonder mooie natuur en bewoning. Bij de uitspanning aangekomen ging HH voor een plas en HF voor het echte werk. Ook werd hier de boterham genuttigd.
Daarna de weg overgestoken en verder wandelen, een heel eind een natuurpad volgend. Dat brengt je uiteindelijk in Lennisheuvel, ook weer een verbastering van Lennisvagina (naar het schijnt). Dit dorp doorwandelt u op aparte wijze maar dat mag ook wel een keer.
Als het allemaal lukt komt u later langs exotische dieren, zoals die alleen in verre landen zouden kunnen voorkomen maar blijkbaar speelt hier de klimaatverandering erg lokaal. Wij hebben voorbeelden alhier erbij.
Na wat vertwijfeling en heen en weer lopen werd dan toch de auto bereikt, kon HF deel-tanken en werd naar Oud-Alblas gereden alwaar bieren en Kwekkebomen aanwezig waren. Helaas kon de thuisreis niet direct worden voortgezet maar met hulp van hulpH kon alsnog naar huis worden gereden waarbij de handen van HF viezer waren dan.
Tot zover.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten