dinsdag 5 mei 2015

Weten jullie wel waar de winkels zijn?


Weten jullie wel waar de winkels zijn? Een intrigerende titel is het wel. Waarom negatief beginnen?
Vanwege avondgenoegens van HF moest er aangepast worden gewandeld. Dat betekende concreet:
- snel treinen e/o metro
- doorwandelen
- bier drinken in een soort van "we moeten weg" variant
- bitterballen kokend heet naar binnen werken

Nu is het een erger dan het ander, maar weet alles maar eens vooraf.
Vandaar dat zekerheid inzake terugreis de hoogste prio had. Zodoende moest het een maar ook het ander zo rond 15 uur zijn afgerond, wilde het noodzakelijke after ritueel van bier drinken en bitterballen eten niet zwaar in het water vallen. Aangezien de weergoden de HH in het algemeen gunstig gestemd lijken wandelden we dit keer op vrijdag, net als anders.
De bestemde samenkomst was het centraal gelegen centrale station van Rotterdam geheten centraal station. Vanwege dienstbaarheid aan de Surinaamse medemensen was HF nauwelijks op tijd om aldaar samen met HH een aanvang te nemen.  In dit geval wel voorzien van een 40 liter tellend aanhangsel op de rug gevuld met nagenoeg vele onzin zaken. Hopelijk lukt het hem voor de Limburg trip de noodzaak van ballast te onderscheiden.
Ook vermeldenswaardig is het feit dat onze zweed niet meer bij ons is maar dat beide HH voortaan van een FRANSsoos gebruik maken. Je suis désolé d'avoir à vous signaler.

Ach, na de onderlinge gelukwensen ging het op pad. Sommigen onder ons waren onder de indruk van het gebodene, zo niet de HH. Wandelen is ons devies en zo moet dat ook.
Tja, de route kunt u van ons overnemen voor € 5,- want tweede hands. Anders zult u het met de vage contouren moeten doen. Niettemin met veel plezier gegund.

Voor intimi is het wellicht goed om te vermelden dat de wandeling
via Rotterdam zou gaan. Dat betekent dat langs een groot handelsgebouw en via slinkse doorsteken de voormalige residentie van Pim werd bereikt. Wel met een dure auto in de omgeving maar voorzien van een verkeerd stuur. Wat een fabricage fout zeg.
Doorwandelen, wij kunne niet te lang stilstaan bij hetgeen onderweg. Dus weg van hier, langs locatie van vader van enzo en verder richting een Marconi omgeving. Onderweg langs Delfshaven, waar nodig ook weer eens bier gedronken moet worden. Vandaar langs de KFC verder op weg.
Wij behielden zicht op de waterweg, die vol water stond.

Enig moment later werden wij een nieuw gedeelte gewaar alwaar
wij zojuist hadden besloten om de hoogte te kiezen, toen een ons onbekende onbekende persoon ons aansprak en wist te vertellen van mooie zaken die weliswaar voor het oog volkomen verborgen waren maar toch present. Denkt u hierbij aan winkels, winkelstraten, etc. Dames genot in een overtreffende trap. De HH hebben hier weliswaar niets van meegekregen maar er was wel blijkbaar. Wat een informatie bij elkaar!

Ach, voor ons was het business als gewoon dus wandelen tot een Schiedamse omgeving beschikbaar kwam. Voor HH het moment om te zeuren over boterhammen eten en zo. HF was dusdanig van zijn stuk gebracht dat enige tijd de goede route een utopie leek. Maar goede poten kwamen terecht.

Hmm, dat was een lekker hapje in een park met uitzicht. Zelfs de zon wilde geen spelbreker zijn. Waar vind je dit nou nog? Nu, in NL natuurlijk.

Nadat inwendigheid was gerustgesteld kwam een gedeelte dat vnl door het groen voerde. Een deel met volkstuinen moest worden doorlopen, waarbij de molen t.o.v. de vorige keer echt hersteld bleek.


Tijd voor bewondering ontbrak, dus gauw onder het spoor door, alvorens er nog een trein zou aankomen. Tja, de grote weg werd overstoken en wij zagen dat de weggebruikers van de gelegenheid gebruik maakten om rustig van het uitzicht op de HH te genieten. Graag gedaan overigens.

Hoewel een eerder spoorstation het ons mogelijk had gemaakt om snel de reis af te breken gingen wij toch door naar het centrum. Een brutale Harrie maakte niet dat hij wegkwam. 
Nu ja, inchecken met de door beide HH opgeladen ov (20 euro) maakte het mogelijk dat er snel een trein zou arriveren. Eenmaal gezeten bleek een onuitzichtbaar raam de HH ten deel te vallen, hetgeen natuurlijk niet kon. Vandaar dat na ampele pogingen een vrouwpersoon haar eieren ging kopen en de bank liet aan de HH. Eindelijk konden wij ontspannen en volkomen gelukkig zijn. Dat zij vervolgens ons de hele reis zou vergezellen was aan de HH niet besteed. Zo zie ja maar.

Na een treinreis vol ontberingen kwamen wij weer op het centraal gelegen station in Rotterdam aan.
Vandaar snel langs de bij voorbaat kanslozen missie kroegen om uiteindelijk Belgisch te resteren.
Op facebook is ook een impressie te verkrijgen. 
Twee bieren en een aantal bitterballen later moest afscheid worden genomen. Dit kon nog een weinig worden opgerekt door een paar stations samen met de metro te gaan maar toen was de koek echt op.
Tot de volgende volkomen toevallige ontmoeting. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten