zaterdag 15 augustus 2015

Met nieuw naar oud


Wat een rare titel zult u zeggen. Of er is geen interesse en u vindt er niets van. Dat is wel zo'n beetje het speelveld waarin de HH opereren. Sluiertippend kan gesteld worden dat het eerste deel verklaard kan worden uit vervoer en het tweede deel vormt het doel op zich. U wenst nog meer explicatie?
Wij hadden zoals vorige week vermeld een onderonsje met de politie uit ons buurland, althans met een behoorlijk deel ervan. Tengevolge maar ook daardoor kon deze week geen sprake zijn van de ene Fransoos, maar dat maakte niets uit want het was niet de beurt dezes. Maar aangezien HH was voorzien van een spannende nieuwe fransoos ontstond al gauw het idee om dan alsnog HH de driver's seat te gunnen.
Compleet met de woestijnplant werd de woning van HF aangedaan alwaar na bewondering en OOR-uitwisseling werd gestart met de reis.
Ouddorp is een mooie bestemming als je er kunt geraken in de zomer maanden. Wij durfden het aan. Betekent wel dat de A59 langs Waalwijk gemeden moest worden.
Al aankomend werd besloten dat de omgeving van de op dat moment draaiende molen de parkeergelegenheid moest zijn.
Bood idem schaduw dito.
Daarna was het mbv korte broek en T-shirt de schoenen wissel en de apparatuur check. Wij wandelen nooit onverantwoord, wel dartel.

Tja, hoewel enige overlap ons deel zou zijn bood zich de mogelijkheid om e.e.a. eens van e.e.are zijde te bekijken.

Dus gewiekst het dorp uit, nummer 35 was geduldig, de HH niet zo...

Zoals u ziet werd er vooral gewandeld in een bepaalde richting, waarbij een bestaande suggestie als leidraad werd gebruikt. Dus zagen wij de eenvoudige maar doeltreffende bewoning aan het begin en werden wij hartelijk begroet door ons wolvrienden. De inhoud van de conversatie kan niet worden weergegeven, dat begrijpt u als geen ander. Daarom liepen wij nog veel verder, ook al deden de groene palen het rustig aan.
Voor we het goed en wel wisten bevonden wij ons in het land van de houten bommen, houten vliegtuigen, verborgen kerkpaden en communicatie met hogere intelligentie. Daar moet je van houden en hoe dan ook doorheen. Met een beetje fantasie zie je zo voor je hoe dat destijds gegaan is. Zodra er geluiden kwamen van de oosterbuurtse bezetter (die daar tot en met de dag van vandaag mee doorgaan) werden snel de kleuterscholen ingeschakeld en werden er heel snel vliegtuigen getimmerd en aldaar neergezet. De hierdoor veroorzaakte verwarring zorgde er wel voor dat de bevrijding 5 jaar moest wachten. Zo ziet u maar weer, niet alle slimme zetten blijken achteraf koekont waardig.

Verder ploeterend werden wij alwaar een bijzondere autoparking gewaar , helaas niet het gewenste merk, maar het zal zo zijn. 
Tja, dijken op en dan verder lopen. Dit bood wel fraaie vergezichten, tot zover de blik reikte.
Links en rechts uitzicht kan gevaarlijk zijn, blijf daarom ook altijd vooruit kijken.
De HH verdeelden deze taak met gemak. Uiteindelijk werd het Grevelingenmeer ons deel en bereikt. Aldaar komt u weer langs romantische herinneringen uit de jaren 40-45, waarbij een bijzonder rekeninstrument de HH opviel. De plaatselijke jeugd ging daar romantiseren dus daar hadden de HH niets te zoeken. Verder aldus, langs de haven van Ouddorp waar dan
nu wel horeca is geopend en
gevestigd. Voor ons geen reden om niet door te wandelen overigens. Dus weer een dijk, waarbij HH speels als hij is een deel apart liep. Ook hier weer onze diervrienden, waarvan sommigen spontaan uit
de broek moesten zo hartelijk was het weerzien.
Een benedenbankje bood uitkomst voor de nuttiging van drank en spijzen, dan nog een kleine inbreng maar daar ging het dan weer.
Wachten op asfaltpaden is aan ons niet besteed dus zochten wij 2 vogelkijkschermen op. De eerste stond duidelijk verkeerd om, de tweede was wel juist geplaatst.
Graag de volgende keer dit doorsteekpad weer eens maaien, er was haast geen doorkomen aan.
Tja, het laatste deel van de route werd volledig eigen inbreng, want hetzelfde op een dag is voor de HH niet te behappen en voor u lezers ook erg saai.
Dus werd een andere aansnijding gekozen, langs bijna echt uitziende beesten en daar was dan het dorp. In al zijn glorie gingen wij via nieuwbouwwijken, oudere bouw, deden het rondje om de kerk en bereikten ongeschonden de auto.
Aldaar werd besloten richting Rotterdam te gaan en bij een Belgisch bier cafe lukte het ons een positie op het terras te vergaren. Witte bieren, patat en bitterballen vormden slechts een deel van de vandaag opgedane ervaringen. Tot spoedig......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten