woensdag 20 mei 2015

Dag 4: van Gulpen via Valkenburg, Geulhem en Berg naar Amby (Maastricht)


Na een dergelijke schone nacht in de sublieme kamers (de HH sliepen zoals gezegd separaat) kon de ochtend wat later beginnen, want de wandeling zou iets korter zijn. Dus wat langer uitslapen was het devies. Wij hoefden pas om 9 uur aan te schuiven aan het werkelijk fantastische ontbijt. Er was van alles dus derhalve maar weer stevig ingeslagen want hoe dan ook moest er gewandeld worden wilden wij de thuisreis konden aanvangen.
Ach, na het ontbijt nog even de blaas en andere organen legen en
dan kon het (weer met rugzak) op pad. Wat een mooi verblijf en welk een mooi uitzicht.
Dank Edmee. Het was mooi. Bedankt.

Ach, met de benen wilde het wel, maar de vermoeidheid bleek wel merkbaar. De onderdanen hadden nu wel zoiets van : enough is genoeg. Nu, dat kwam mooi uit want er moest gelijk worden geklommen en hoe. Maar dat werd beloond met fraaie uitzichten.
Vandaag stond op het programma: Gulpen => Valkenburg => Geulhem => Berg => Amby (Maastricht).
Ach, aan hoogtewisselingen waren we nu wel gewend dus die laatste dag van te verwachten 20 km zou wel lukken. Tja, op deze laatste etappe sloeg de weemoed er wel in, want hoe dan ook, afronding en thuisreis zou ons ten deel vallen. Maar ach, aan alle mooie dingen komt een einde en als oefening voor nog grotere ronde(s) had het zijn dienst bewezen. Daarom schouders eronder en daar gingen ze weer, onze helden.
Heuvel op, heuvel af. Het ging maar door. Wij vergaten niet om op het mooie weer en de fraaie omgeving te letten. Ach, via fraaie bossen met uitzicht op kasteel Schaloen bereikten wij Valkenburg. Daar was zoals te verwachten viel de drukte natuurlijk wel aanwezig. Voor de HH op dat moment iets teveel van het goede maar gelukkig zorgde de route ervoor dat we steeds weer de berg op konden klimmen en niet de winkelstraat door hoefden. Dan loop je wel om de pretparken, kabelbaan, ruine etc heen. Maar ach, via een bekende drukke kruising konden wij dan toch nog een deel van Valkenburg meenemen. Een aanduiding op de muur trok de aandacht van de HH. Weliswaar met een zeker elan geschreven moeten de HH ook de spelling bewaken. Graag uw aandacht. Maar de boodschap kunnen wij van harte onderschrijven. Wij verwachten dat dit ook voor HH-dames opgaat.


Tja, eenmaal dit doorstoken hebbende gingen wij richting Geulhem alwaar wij onderweg trouwe viervoeters gewaar werden die hun bad-ritueel uitvoerden. Wij verstoorden dit mooie tafereel natuurlijk niet, alleen een foto moment werd natuurlijk afgedwongen. Tja,
Tivoli kon natuurlijk niet worden vermeden. Heerlijk, maar voorlopig waren dit wel de laatste vlaaien denken wij dan. Met angst en beven wachtte HF op de beklimming richting Berg, aangezien HH hiervoor diverse waarschuwingen had doen uitgaan. Het viel evenwel alleszins mee, hoewel afwatering nog wel moest plaatsvinden maar dat kon later. Eenmaal boven ging het richting een onderbroken afgraving, waar wij deels omheen konden gaan. Onderwijl hoorden wij het heerlijke geluid van crossende motoren en werden eveneens de geuren gewaar. Heerlijk.
Tja, uitstel had geen zin. Plassen en dan het laatste deel aanvangen. Door fraaie natuur maar geleidelijk kwamen er contouren van Maastricht in zicht. Amby werd bereikt en na raadpleging van bustijden werd besloten naar het oorspronkelijke startpunt te lopen. Aldaar konden wij nog een korte tijd uitrusten en elkaar feliciteren met deze prestatie van formaat. De HH kunnen echt wandelen, het is bewezen. Tevens kunnen zij hierbij volkomen nutteloos zware rugzakken met zich meedragen en tevens kunnen zij elkaars gezelschap meerdere dagen verdragen.
De bus bracht ons naar de markt in Maastricht alwaar wij diverse terrassen afkeurden maar uiteindelijk er een vonden die de goedkeuring van de HH kreeg. Zitten en genieten. Het zat erop. Straks nog een lekkere treinrit en dan zouden de HH uiteen gaan en terugvallen in de dagelijkse werkelijkheid. Maar dan wel met HH-dames die natuurlijk best zonder de HH kunnen maar liever niet al te lang.

Samenvatting voor hen die de verhalen niet lezen of niet kunnen lezen:

Bier drinken (in voldoende mate) + regelmatig bittergarnituren blijft het devies. 
De bitterballen van de Smidse zullen ons nog lang op de maag blijven liggen, die van Gulpen een stuk korter.
Pils drinken is prima, maar niet voor echte mannen. Die drinken bier.
Stevig eten 's-avonds is een prima basis voor de volgende dag.
In een kamer slapen is te doen behalve als je ook wilt slapen.
Ria en Jules, Marianne en Edmee ......... bedankt!!! Het was top.
Stichting Vrienden op de fiets ..... bedankt!
NS en Veolia ..... bedankt!
We zijn een kleine 100 km verder gekomen.
Het krijtlandpad is prachtig.
Limburg: we zijn er nog lang niet klaar mee.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten